S&P, İş Bankası'nın görünümünü yükseltti, Albakara Türk'ün notlarını teyit etti

S&P, İş Bankası'nın görünümünü yükseltti, Albakara Türk'ün notlarını teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, Türkiye İş Bankası'nın uzun ve kısa vadeli kredi notlarını B+/B olarak teyit ederken, görünümü ise 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti.

Kredi derecelendirme kuruluşu, Albaraka Türk Katılım Bankası'nın uzun ve kısa vadeli kredi notlarını B/B olarak teyit ederken, görünümü ise 'negatif' olarak sürdürdü.

S&P yaptığı değerlendirmede, İş Bankası'nın yeterli sermaye tamponunu sürdürmesinin beklendiğine işaret ederken, 2021-2022'&dee ek kredi zararlarının oluşacağını tahmin ettiklerini belirtti. Ancak S&P, İş Bankası'nın sermaye seviyesinin yüksek kredi zararlarını absorbe etmek için yeterli olmaya devam edeceğini öngördüklerini de vurguladı.
İş Bankası'nın bol döviz likiditesine sahip olduğunu da belirten S&P, bunun dış finansmada erişimde yaşanacak sıkıntılara dayanma imkanı sağladığını da ifade etti.

S&P, görünümü 'durağan'a revize etmesine neden olarak Türk ekonomisinin ve faaliyet ortamının gelecek 12 ayda normalleşeceği ve İş Bankası'nın kahpitalizasyonunu koruyabileceği beklentilerini işaret etti.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi Merakla Beklenen Fed Faiz Kararı Açıklandı Bitcoin Fiyatındaki Düşüş Eğilimi: Standard Chartered Uyarıları