Sky Mavis, siber güvenlik uzmanlarına 1 milyon dolar ödül sunuyor

Popüler blok zinciri tabanlı çevrimiçi oyun Axie Infinity'nin ( AXS ) arkasındaki firma Sky Mavis , beyaz şapkalı bilgisayar korsanlarını hizmetleriyle ilgili hataları bulmaya teşvik etmek için bir hata ödül programı başlattı.

Bir duyuruda ekip, programın iki kategoriyle ilgili sorunları kapsadığını ayrıntılı olarak açıkladı;

·         Akıllı sözleşmeler ve blok zinciri,

·         Web sitesi ve uygulamalar.

Birinci kategori için ödüller 1.000 dolar ile 1 milyon dolar arasında değişirken, ikinci kategori için ödüller 50 ABD Doları ile 15.000 ABD Doları arasında olacaktır. Miktar, tehdidin düzeyine bağlıdır.

Ekip, "Sky Mavis, güvenlik açığının iş üzerindeki etkisine ve genel ciddiyetine bağlı olarak, her araştırmacının bulgusunun adil bir şekilde ödüllendirildiğinden emin olmak için toplulukla birlikte çalışmaya isteklidir," dedi ve ekledi:

"Bu amaçla, olağanüstü derecede ciddi sorunların veya aşırı etkisi olan sorunların 1.000.000 ABD Dolarına kadar ödüllendirilmesi mümkündür."

Blockchain oyun stüdyosu, Axie'nin yönetişim belirteci AXS'de ödüller ödeyeceğini ekledi. Ayrıca, büyük bir satıştan kaçınmak için tartışmalı olarak en yüksek ödülleri veren ölümcül ödüller için aylık kilitlerin açıldığı altı aylık bir hak kazanma süresi olacak.

Ekip, programın "yalnızca yazılım güvenlik açıklarının ifşası" için olduğunu ve "yalnızca nasıl yararlanılabileceğini gösteren çalışan bir kavram kanıtına sahip güvenlik açıklarının parasal ödüller için uygun kabul edileceğini" kaydetti.

Program, Axie'nin, kullanıcıların Ethereum (ETH) ve Axie'nin Ronin yan zinciri arasında ileri geri kripto göndermesine olanak tanıyan Ronin köprüsünün, mart ayında 600 milyon ABD dolarından fazla bir değerde kullanılmasından sonra geliyor ve tarihin en büyük hacklerinden birine işaret ediyor.

'Ronin Bridge Exploiter' olarak işaretlenen adresin etkinliğini gösteren blok zinciri verilerine göre, istismarcılar geçen hafta boyunca Tornado Cash gizlilik protokolü aracılığıyla çalınan fonları taşımaya başladı. Saldırgan, Tornado Cash'e yirmi ETH 100 ağırlıklı işlem yapmış görünüyor. Ana cüzdanda hala 461,53 milyon USD değerinde ETH bulunuyor.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi