SEC'in BTC ETF'lerine izin vermesi beklenirken piyasada seyir pozitif

SEC'in Bitcoin ETF'lerine izin vermesi beklentileri, piyasanın seyrinin yukarı yönlü hareket etmesine neden oldu.

Kripto para piyasaları uzun zamandır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) Bitcoin ETF'lerini onaylayacağı gün bekliyor. Düzenleyici kurumdan daha önce bu ürünlerin onaylanmasına ilişkin ılımlı açıklamalar yapılmıştı.

Bildirilen raporlara göre, Bitcoin borsasında işlem gören bir ürün için uzun süren bekleyiş yakında son bulabilir. Kaynaklar, SEC'in vadeli işlem borsa fonlarını hazırlamaya müsait olduğunu belirtiyor.

Bir vadeli işlem ürünü, düzenleyiciler tarafından daha olumlu görüldüğü için onaylanan ilk ürün olabilir. Vadeli işlemler Chicago Ticaret Borsası (CME) tarafından yönetiliyor. Yatırımcıların bunları takas etmek için marj üzerine nakit yatırmaları gerekiyor.

Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, ProShares Bitcoin Strategy ETF'nin başlatılan ilk ürün olabileceğini öngörüyor. Analiste göre Invesco Bitcoin Strategy ETF, SEC tarafından herhangi bir gecikme olmadan ertesi gün onaylanabilir.

SEC Başkanı Gary Gensler, 1940'lı yıllarda bir yasa kapsamında CME ile işlem gören Bitcoin vadeli işlemlerine dayanan fonla için destek dile getirerek, onay beklentilerini yükseltmişti.

Düzenleyici kurum, önümüzdeki haftaya denk gelen vadeli işlemlere bağlı ürünlerle ilgili birden fazla karar tarihi olan yaklaşık 40 BTC ETF başvurusunu inceliyor. Düzenleyicinin en azından bazılarını onaylaması ve ticaretin önünü açması bekleniyor.

Bu raporlardan sonra Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde yukarı yönlü hareket hız kazandı. Bitcoin'in artışını 59 bin doların üzerine taşıdı ve bu düzeyde konsolide oluyor. Ethereum ise hali hazırda 3 bin 800 dolar düzeyi üzerinde işlem görüyor.

SEC
Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek