Resmen onaylandı! Yılsonu hedefi %65 oldu

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı onaylandı. Program kapsamında öyle bir karar alındı ki herkesi ekonomik yönden etkileyecek olan bu karar, Resmi Gazete’de yayınlandı.

Türkiye ekonomisiyle ilgili yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Alınan kararlar kapsamında 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nın onaylanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararı yayınlandı. Bu kapsamda yıl sonu enflasyon oranı %65 olarak belirlendi. Alınan karar kapsamında 2023 yılı için yıl sonu hedefi de %24 olarak beklendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile beraber hazırlanan bu program kapsamında hem bu yıl sonu için hem de gelecek yıl sonu için enflasyon rakamları belirlendi. Belirlenen enflasyon oranları sadece tahminden ibaret olmakla beraber Türkiye’nin de giderek gelişeceği söylenmektedir. Hazırlanan program kapsamına yıl sonu enflasyon hedefi %65 olarak belirlenirken, 2023 yılı için yıl sonu enflasyon hedefi %24 olarak belirlendi.

İşsizlik azalacak!

İşsizlik rakamları hemen her dönemde artış gösterse de bu yıl sonu işsizlik hedefi olarak az bir rakam belirlendi. 2022 yılı işsizlik oranı bu yıl sonunda %10,8 oranında olması beklenmektedir. 2023 yılı yıl sonu içine işsizlik oranı ise %10,4 oranında olması tahmin ediliyor.

Ayrıca ihracat oranının da 2022 yılı sonunda 255 milyar dolar seviyesine çıkacağı düşünülürken, 2023 yılı sonunda hedef 265 milyar dolara yükselecek. İthalat rakamları ise 2022 yılı sonunda 350 milyar dolar olacağı belirlenirken, 2023 yılı sonunda 345 milyar dolara düşeceği tahmin edilmektedir.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek