Petrol fiyatları düştü! Benzin ve motorin fiyatlarında indirim

Dünya çapında piyasalarda dalgalanmaya sebep olan Rusya-Ukrayna savaşı etkilerine devam ediyor. Ekonomik sıkıntıların endişesi bu sefer sert yaşandı. Araç sahipleri bu sık olan değişimleri yakından takip ediyor. Güncel benzin ve motorin fiyatları.

Son zamanlarda dalgalı seyrini sürdüren petrol fiyatları, yaşanan ekonomik sıkıntı endişeleriyle tekrar bir düşüş yaşadı. Brent petrolde yaşanan düşüşle beraber akaryakıt fiyatlarına indirim haberleri gelmeye devam ediyor. 

Ekonomik kriz petrol fiyatlarını vurdu

Dünya gelenince yaşanan resesyon endişesiyle petrol fiyatları çakıldı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ örgütü geçen günlerde gerçekleştirdiği toplantıda önümüzdeki süreç için sınırlı sayıda üretim yapacağını belirtirken, kapasite sıkıntısı yaşandığının altını çizdi ve arz endişelerini artırdı.

Günlük 100 bin varil artırma kararı alırken bu beklenti ABD Başkanı Joe Biden'ın beklentisini karşılamadı. Bahsedilen rakam haziran ayında 432 bin varil belirlenirken,  temmuz ve ağustos ayında ise 648 bin varil olarak karar alınmıştı.

Petrolde yaşanan talep azlığının kış aylarında artacağı öngörülen nedenlerin arasında, AB'nin Rus ham petrol ürünlerinin deniz yoluyla ithalatını yasaklayan yaptırımlar olarak görülüyor.

Brent petrolde teknik olarak 94,72 ile 94,89 dolar aralığı direnç konumunda olurken, 94,36 ile 94,17 dolar aralığı ise destek gölgesi olarak görülüyor. 

Güncel benzin ve motorin fiyatları

Petrol fiyatlarında yaşanan düzenli düşüş akaryakıt fiyatlarına olumlu yansıdı. 

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre bugünden itibaren geçerli olacak fiyatlar, benzin grubuna 2,23 TL motorin grubuna 1,15 TL fiyat indirimi haberi geldi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi