Panetta: Avrupa'da enflasyonda yükseliş geçici, müdahaleye gerek yok

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Panetta, Avrupa'da enflasyonu kontrol altına almak için hali hazırda para politikasını sıkılaştırmaya ihtiyaç olmadığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta, Avrupa'da geçici faktörlerin yönlendirdiği enflasyonu kontrol altına almak için hali hazırda para politikasını sıkılaştırmaya ihtiyaç olmadığını belirtti.

Floransa'da gerçekleşen bir etkinlikte konuşan Panette, ''Bazı üye ülkelerde fiyat artışları kızgınlığa neden oldu. ECB enflasyona müdahalede bulunmuyor, çünkü eğer müdahale ederse, yarardan çok zarar verebilir. Bu bir hastalığa benziyor; bütün ilaçlar bütün hastalar için iyi değildir.'' ifadelerini kullandı.

ECB'nni Fed'i takip etmesinin gerekip gerekmediği sorulan Panetta, ECB'nin bağımsız bir pozisyonda olması gerektiğini belirterek, ''Küresel parasal koşulları izlememiz gerekiyor. Eğer ham madde fiyatları yükselirse bu herkesi etkileyecektir fakat ABD'de faiz oranlarında bir artışı bizim takip etmemiz gerekmez.'' dedi.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi