Öğrenci aç kalacak! 1 simit 6 TL

Her geçen gün yeni zam haberine uyanan vatandaşlar ekonomik yönden etkilenmektedir. 2022 yılı içerisinde gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Simit fiyatlarına zam geldi.

Kısa süre önce Bursa ve Kocaeli’de artan maliyetler sebebiyle ekmek fiyatlarına zam gelmişti. Gelen zamla beraber daha önce 210 gramı 4 TL olan ekmek fiyatı 5 TL’ye yükseltilmişti. Hem artan enerji maliyetleri hem de masraflar sebebiyle zam gelmişti. Bir zam da simit fiyatlarına geldi. Kocaeli için yapılan bir açıklamada 100 gram simit 5 TL’den satılırken şimdi yeni fiyatı 6 TL olarak belirlendi.

Gelen zamla ilgili Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu açıklama yaptı. Çırakoğlu tarafından yapılan açıklama kapsamında:

"200 lira olan maya yaklaşık 400 lira oldu. Giderler çok yüksek. Kent merkezinde henüz ekmeğe zam yok ama beklenti var” denildi.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Hasar Maliyet Endeksi Sigorta Poliçelerini Etkiliyor Borsa İstanbul Tarihindeki Rekoru Kırdı: Günün İlk Yarısında Zirve Bitcoin Fiyatındaki Düşüş Eğilimi: Standard Chartered Uyarıları