Müjde! Doğalgaz fiyatlarına indirim! %9 oranında düştü

Enerji krizi sebebiyle tüm dünya genelinde artış gösteren fiyatlar hemen herkesin cebini etkilemektedir. Doğalgaz fiyatlarına indirim geldi.

Avrupa genelinde artış gösteren enerji krizi sebebiyle hemen her şeye zam gelmişti. Fakat Avrupa’da sanayilerde ve evlerde doğalgaza olan talep azaldığından dolayı fiyatı %9 oranında düşüş gösterdi. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş ve enerji krizi sebebiyle Avrupa’nın arz dengesi de değişiklik gösterdi. Avrupa’da doğalgaza rağbet çok azaldı. Bu rağbet azaldığından dolayı da doğalgaz fiyatı %9 oranında azaldı.

Doğalgaz fiyatı düştü!

Doğalgaz’a rağbet Avrupa genelinde azaldığından dolayı fiyatlar düşüş gösterdi. 7 Ekim tarihinde 156,20 eurodan kapanan doğalgaz fiyatları 14 Ekim Cuma günü 141,99 eurodan işlem görerek piyasa kapandı. Haftanın ilk günü ise megavatsaat başına 131,61 eurodan işlem gören doğalgaz fiyatları %9 oranında azaldı. Fiyatların düşmesinin en büyük sebebi ise Avrupa’nın hem sanayide hem de ev içinde doğalgaz talebinin azalmış olmasıdır. Aynı zamanda ülkelerin doğalgaz üretimiyle ilgili aldığı önlemler de depolardaki doluluk oranlarını etkilerken bu durum da fiyatların düşmesine neden oldu. Doğalgaz depolarının doluluk oranı %92 ile kayıtlara geçti.

Türkiye genelinde ise doğalgaz fiyatları henüz zamlanmadı. Geçtiğimiz aylarda elektriğe ve doğalgaza gelen zamların ardından son gelen faturalar zaten yüksek gelmişti. Kış ayına kısa bir süre kala yeniden bir zam haberi gelmesi beklense de henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek