Milyonların maaşına zam geldi! Emekli aylığı belli oldu

Temmuz ayında asgari ücrete gelen zamla birlikte emekli aylıkları da güncellendi. Emekli aylıkları, destek tutarları ve en düşük yardım paraları asgari ücrete oranla iyileştirildi. Ara zammın ardından milyonlarca emekli maaş sorgulaması yapmaya başladı.

Artan enflasyon hayat pahalılığını arttırmaya devam ediyor. Temmuz ayında ek zam kararı alınan asgari ücret ile ilgili ortalama %25’lik bir zam yapıldığı açıklandı. Aynı zamanda emekli aylıklarının da zamlandığı Temmuz ayı sonrasında birçok emekli aylığını hesaplamaya başladı. Asgari ücret ile aynı oranda arttırılan emekli aylıkları E – Devlet üzerinden kolayca sorgulanabiliyor.  

65 yaş aylığına zam geldi

65 yaş ve üzeri tarafından alınabilen aylıklar Temmuz ayı itibariyle güncellendi. Güncellenen emekli aylıkları sonrasında birçok kişi e – devlet üzerinden kendi maaşlarıyla ilgili sorgulamalar yapmaya başladı. Yalnızca birkaç saniye içerisinde sorgulayabileceğiniz emekli maaşları için e – devlet üzerinden “ emekli aylığı bilgisi sorgulama “ ekranını seçmeniz yeterlidir.


Temmuz ayı öncesinde aylık 1.084 TL olan emekli aylıklarına zam yapıldı. Böylelikle Temmuz ayından itibaren emekli aylıkları 1.537 TL’ye çıkarıldı. Yaklaşık %45 zamlanan emekli aylığının yılbaşında da tekrardan zamlanacağı biliniyor. Her ay düzenli bir şekilde sağlanan 65 yaş aylığının zamlanmasıyla birlikte ilk maaşların Temmuz ayında yattığı belirtilmektedir.
Emekli maaşlarına yapılan zamla birlikte birçok banka promosyonlarını güncelledi. Birçok alanda yapılan fiyat iyileştirmeleri emeklilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Emekli maaşları, 65 yaş aylığı ve destek ücretlerinin iyileştirilmesiyle birlikte bu alanda vatandaşların memnun olması sağlanıyor. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bu haber aynı zamanda 2023 yılına kadar uygulanacak olan asgari emeklilik maaşlarını da belirlemiş oldu.

Emekli maaşları ne kadar oldu?

Emekli maaşlarına gelen zamdan sonra birçok yaşlı emeklilik maaşlarını araştırmaya başladı. Aylık emekli maaşlarına ilişkin araştırma yapan emekliler soluğu E – Devlet ortamında almaktadır. Yapılan açıklamalara göre en düşük emekli maaşı 3.500 TL’ye yükseltildi. Bir yıl içerisinde 2.000 TL artış yaşayan en düşük emekli maaşı emeklileri yakından ilgilendiriyor.
Emekli maaşlarını 6 ay boyunca zamlı alacak olan yaşlılar aynı zamanda emekli aylıklarını da alabilecek. 65 yaş üzeri yaşlılara verilen emekli aylığı yaklaşık %45 oranında zamlandı. En düşük emekli maaşının 3.500 TL olduğu belirtilirken Temmuz ayı itibariyle toplamda 6 ay boyunca zamlı olarak emekli maaşlarının yatacağı belirtildi.


Emekli maaşı sorgulaması E – Devlet’ten yalnızca birkaç saniye içerisinde yapılmaktadır. Arama kısmına emeklilik bilgilerinizle ilgili sekmeye girmeniz yeterlidir. Daha sonrasında hem aylık emekli tutarınızı hem de ek ödemenizle ilgili bilgileri incelemeniz mümkündür. Şubeye gitmeden öğrenebileceğiniz emekli maaşlarınızı her ay düzenli olarak banka hesabınıza veya PTT şubelerinden almanız mümkündür.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi