İhtiyaç sahipleri nefes alacak! Her ay 2 bin TL üzerinde ödeme…

Devlet, ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmaya devam ediyor. Her ay herhangi bir geliri veya aylığı olmayan kişilere devlet tarafından destek verileceği müjdesi herkesin yüzünü güldürmeye yetti.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar giderlerini karşılamak için yeni yeni yollar aramaktadır. Bu yollardan biri de devlet tarafından verilen sosyal yardımlar olmaktadır. Verilen bir sosyal yardım da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilmekle beraber herhangi bir geliri olmayan vatandaşların hesabına otomatik olarak yatırılmaktadır. Elbette bu ödemeden faydalanmak için sizden bazı şartları karşılamanız istenecektir. Bu şartları karşıladığınız takdirde başvurunuzu yapabilir ve her ay belirli bir miktarda gelir elde edebilirsiniz.

Her ay 2 bin TL ödeme!

İhtiyaç sahibi ve geliri olmayan kişilere devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Devlet tarafından verilen desteklerden biri de muhtaç aylığı olmaktadır. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen muhtaç aylığıyla ilgili yeni detaylar geldi. Açıklanan son detaylara göre bu yıl toplamda 2088 TL ödeme yapılmaktadır. Muhtaç aylığı alabilmek için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Bu şartları karşıladığınız takdirde siz de başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru şartları arasında:

  • Herhangi bir sosyal güvence olmaması,
  • Aylığa başvuru yapacak kişinin aylığı veya geliri olmaması,
  • Mahkeme kararıyla veya kanunla bakım altında olmaması,
  • Gelir getiren taşınır veya taşınmaz mal varlığı bulunmaması gibi şartlar yer alır.

Başvuru yapmak için iki belge yeterli olacaktır. Bu belgeler arasında ise muhtaç aylığı başvuru formu ve engelliler için engel oranını bildiren sağlık kurulu raporu olmaktadır. Bu belgeleri edindikten sonra siz de başvuru yapabilirsiniz.

2 bin TL’ye nasıl başvuru yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen 2 bin TL’ye başvuru yapabilmek için siz de muhtaç aylığı başvuru formu ve sağlık raporunu ekledikten sonra bulunduğunuz yani ikamet kaydınızın olduğu ilde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğüne şahsi olarak ya da mail yoluyla göndererek başvurunuzu yapabilirsiniz. 2022 yılı için muhtaç aylığı meblağı ise 2088 TL olarak belirlenmiştir. 2023 yılında tüm maaşlara gelecek zamlarla beraber bu muhtaç aylıklarının da zamlanacağını zaten biliyoruz.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek