Holo (HOT) coin neden Türk yatırımcıların gözdesi haline geldi?

Holo Coin HOT Blockchain’e karşılık bir alternatif olarak öngörülmektedir. Hız ve uyum sorunlarını ortadan kaldırma hedefi ile Blockchain’e karşı önemli bir alternatif haline gelmiştir.

Holo Coin HOT Blockchain’e karşılık bir alternatif olarak öngörülmektedir. Hız ve uyum sorunlarını ortadan kaldırma hedefi ile Blockchain’e karşı önemli bir alternatif haline gelmiştir. Öncesinde tüm dünyada olduğu gibi pandeminin başlaması ile beraber ülkemizde de  kripto paralar daha populer hale gelmiştir.

Holo (HOT) coin

Küçük yatırımlarla büyük gelirler elde etmek isteyenlerin hayal dünyasına dokunmayı başaran kripto paralar, geleceğin para birimi olma yönünde hızla ilerlemektedir.

Hiçbir merkezi otoriteye yada kuruma bağlı olmaması, yüksek güvenlikli bir ağ olan blockchain ağını kullanması, yapılan tüm hareketlerin kayıt altına alınıp izlenilebilir olması, dünyanın herhangi bir yerine hızlı bir şekilde transfer edilebiliyor olması, yatırımcıların olumlu yönde ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Denetleme mekanizmasının sınırlı olması ve dünyanın her yerine paranın saniyede aktarılabiliyor olması yasa dışı işlerle uğraşan insanların yanı sıra kara para aklayan karanlık güçlerinde ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Bu durumların farkında olan devletler de önlemler almaya çalışsa da henüz tam istenilen neticeleri alamamıştır. Bugünkü konumuzda popüler kripto paralardan birisi olan HOLO peki nedir bu Holo coin?

Arthur Brock ve Erick Harris tarafından 2016 yılında geliştirilmeye başlanılan HOLO coin ilk kez 2018 yılında piyasaya sürülmüştür. Genel blok zincirden bağımsız merkezi olmayan uygulama geliştirme yöntemi olan Holochain, merkeziyetsiz uygulamaları barındırmak için kullanılan bir platformdur.

Holochain tamamen açık kaynaklı bir projedir. HOLO'nun başlıca amacı holochain ile oluşturulan uygulamalar arasında köprü vazifesi görerek DApp'lerin (Merkezi olmayan uygulamaların) daha kolay ulaşılabildiği bir ekosistem ve Pazar yeri sunmaktır. Verilen hizmetler için Holofuel adında bir kripto para kullanılmaktadır. Holofuel'e ulaşabilmek için ise Holo coin olarak bilinen HOT isimli ERC-20 tokeni piyasaya sürülmüştür.

Holo coin WEB 3.0 dünyasına girecek

İnternetin yaygınlaşması akıllı telefonlar ve web 2.0 getirdiği özgürlüklerle hayatımıza dahil olan birçok kavram , web 3.0 sürümünün de kullanılmaya başlaması ile bambaşka bir hal aldı.

Web 3.0 ile DEFİ geleneksel finans platformlarının ortasına bomba gibi düştü. Merkeziyetsiz uygulamalar (DApp) Blockchain ve P2P ( eşler arası protokol ) lerin üzerine kurulabiliyor ve DApp uygulamaları hangi platform üzerinden geliştirilirse geliştirilsin kripto paralarla işlem yapılmasını mümkün kılıyor.

Holocoin de WEB 3.0 öncülerinden birisi olmasının yanı sıra, kullanıcılarının blockchain üzerinden değil de Holochain üzerinden DApp uygulamaları inşa etmesine olanak sağlıyor. Gelecekte WEB 3.0'ın daha da yaygınlaşması ve kullanımının artması ile birlikte bu teknolojiye yatırım yapan Holo gibi coinlerin değer kazanması analistler tarafından kuvvetle muhtemel olarak görülmekte. Yazının yazıldığı sıra 0,0021 dolardan işlem gören holo coin, tüm zamanların en yüksek seviyesinin % 93 altındadır.

Holo coin yükselir mi?

Tüm kripto piyasasında olduğu gibi Holo coinde, BTC'ye tamamen ve mecburen bağlıdır. BTC yükselmediği yada Holo coin hakkında tüm piyasanın çehresini değiştirecek olumlu haberler piyasayı heyecanlandırmadığı sürece yükseliş beklemek doğru olmaz.

Kripto paralar için her ne kadar merkesiyetsiz denilse de yapılan 1 açıklama, beklenmedik savaşlar, öngörülememiş salgınlar piyasayı çok etkilemekte, durağan giden bir para birimi 1 tweetle pump yada dump olabilmektedir. Bu da ismi merkeziyetsiz olsa bile kripto paralarda da kişi ve kurumlara bağımlılık süreci tüm hızıyla devam etmekte.

Bazı analistlere göre, küresel ekonomik ve enerji krizinin yaşanıldığı, ülkelerin birbirini vurduğu bu dönemde, yatırımcılar için kripto paralar güvenli bir liman olarak görülmemektedir. Kısa vadede olmasa da uzun vade de Holo coin yatırımcısına kazandırabilir. Fakat yatırım yaparken birçok metrik ve analiz hesaba katılmalıdır. 

 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek