Halk Bankası’ndan tek seferde 34 bin TL promosyon! Almayan pişman olacak

Emeklilere 750 TL’lik promosyon ödemesi sağlayan kamu bankalarından Halk Bankası, sağlıkçılara ise 34 bin TL’lik tek seferde ödeme yapacak. Gaziantep Üniversitesi’nde görev alan yaklaşık 5.291 sağlık çalışanına tek seferde yapılacak olan promosyon sosyal medyada sıklıkla konuşulan haberler arasında.

Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan Halk Bankası, promosyon ödemesinde birçok farklı gruba kampanya sağlamaya devam ediyor. Son olarak Gaziantep Üniversitesi’nde yapılan anlaşma ile sağlık çalışanlarına tek seferde promosyon ödemesi yapılması kararlaştırıldı. Böylelikle 5.000’in üzerindeki sağlık çalışanına nakit olarak yaklaşık 34 bin TL ödeme yapacak olan Halk Bankası’nın emekli promosyonlarını güncellememesi de tepkilere neden oldu.


Üniversite çalışanlarına 34 bin TL destek

Gaziantep Üniversitesi ile Halkbank arasında yapılan protokol anlaşması sayesinde çalışanların çok daha yüksek promosyon alması sağlandı. Birçok üniversitede halen güncellenmeyen promosyon tutarları Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı sağlık personelleri için yükseltildi. Son rakamlar dahilinde 34 bin TL promosyon alacak olan sağlık çalışanları maaşlarını Halkbank üzerinden almaya devam edecek.


Üç yıllığına yapılan sözleşmeler doğrultusunda üniversite çalışanlarına yapılacak olan 34 bin TL’lik desteğin tek seferde ödeneceği belirtildi. Bu aynı zamanda Türkiye’de şu ana kadar verilmiş olan promosyonlar arasında en büyük tutar olduğunu gösteriyor. Üniversite hastanesinde çalışan sağlık çalışanları ödemesini sözleşme yenilemeyle almış olacak.
Üniversitenin hastanesinde aktif bir şekilde çalışan üniversite çalışanları için 34 bin TL nakit ve 250 TL kredi kartı bakiyesi ödemesi 15 Eylül’de yapılacak. 15 Eylül’de yatırılacak olan tutarlar dahilinde sağlık çalışanları promosyon alım sürecini tamamlayacak. Şu ana kadar yapılan en yüksek promosyon tutarı olmasıyla da tarihe geçen Gaziantep Üniversitesi bu alanda takdir gördü.


Emekli promosyonu 750 TL

Birçok kamu bankası geçtiğimiz yıl belirlediği emekli promosyonlarını halen güncellemedi. 750 TL’lik promosyon ödemesi yapan Halkbank, bu alanda emekliler tarafından şikayet edilen bankalar arasında yer aldı. Özel bankalarda 7.000 – 7.500 TL düzeylerine varan emekli maaşlarına ilişkin kamu bankalarında herhangi bir düzenleme yapılmadı.


Emekli promosyon döneminde büyük oranda müşteri kaybeden kamu bankalarının eleştirileri devam ediyor. Emekli promosyonlarını düşük tutan Halkbank’ın üniversite çalışanlarına tek seferde 34 bin TL promosyon ödemesi yapması da ayrıca eleştiri konuları arasında yer aldı. Birçok emeklinin yeni promosyon tutarı beklediği kamu bankalarından şu ana kadar herhangi bir promosyon tutarı güncellemesinin yapıldığı belirtilmektedir.

Emekli promosyon sözleşmelerinin 3 yıllık olarak hazırlandığı kamu bankalarında bu süre için verilen toplam miktar ise 750 TL olarak belirtildi. Özel bankalara göre 8 – 9 kat daha düşük promosyon sağlayan kamu bankaları emekli müşterisini kaybetmeye devam ediyor. Henüz emekli maaş taşıması yapmayan emekliler ise kamu bankalarından gelecek bir promosyon iyileştirme haberini beklemektedir.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi