Gaz akışı durduruldu!

Rusya tarafından bir ülkeye daha ambargo gelerek gaz akışı durduruldu.

İtalyan enerji şirketi olan ENI tarafından Rus enerji şirketi Gazprom tarafından gaz akışı durdurulduğu açıklandı. İtalya, petrol ve doğalgaz şirketi ENI tarafından internet sitesi üzerinden yapılan açıklama kapsamında Gazprom’dan gaz alınamayacağı açıklandı. Yapılan açıklamada:

"Gazprom, Avusturya üzerinden gaz tedarikinin mümkün olmadığını belirterek bugün için talep edilen gaz miktarını temin edemeyeceğini bildirdi. Bu nedenle Tarvisio giriş noktası üzerinden ENI’ye bugünkü Rus gaz arzı 0 olacak. ENI, gaz arzının sağlanması durumunda güncelleme yapacaktır" denildi.

İtalya’da çalışma gösteren en büyük Rus gazı ithalatçısı olan ENI’nin sözcüsü de Avusturya’nın Slovakya sınırındaki dağıtım noktasından gaz alındığını belirterek Gazprom ile İtalya’ya doğalgaz akışının yeniden sağlanıp sağlanmayacağının mümkün olup olmadığını doğrulamak için çalışıyoruz açıklamasını yaptı.

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı