Dolarda kritik gün! Gözler ABD’de!

Bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verileri merakla beklenmektedir. Dolarda kritik gün!

Dolarda kritik gün! Piyasalar bugün ABD’de açıklanacak olan enflasyon verilerine yöneldi. Dolar şuanda 18,58 TL’den işlem görmektedir. ABD enflasyon verileri bugün 15,30 da açıklanacak olmakla beraber enflasyonun açıklanmasıyla beraber doların seyri belli olacak.

Dolar 13 Ekim gününe 18,55 TL ile başlarken bugün 18,58 TL’den işlem görmektedir. Dün en düşük 18,50 TL’den en yüksek ise 18,61 TL’den işlem gören dolar uzun zamandır en yüksek seviyesine çıktı. Şimdi ise gözler ABD tarafından açıklanacak enflasyon verilerine yöneldi.

ABD enflasyonu açıklanacak!

Tüm piyasalar tarafından ABD tarafından gelecek TÜFE verilerine çevrildi. Bugün 15.30’da açıklanacak olan ABD enflasyon oranı tahmini yapıldı. ABD’de enflasyon oranı Ağustos ayında %0,1 artış gösteren TÜFE’nin Eylül ayında %0,2’ye yükselmesi ve endekste olan yıllık artışın da %8,3’ten %8,1’e gerilemesi bekleniyor. Yapılan tahminleri incelediğimizde FED’in Kasım ayı toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesine %81 ihtimal verilmektedir.

FED Açık Piyasa Komitesinin 20 ile 21 Eylül tarihlerinde düzenlenen toplantıyla ilgili tutanaklar dün açıklandı. Tutanak kapsamında enflasyonun düşürülmesi için faiz artırımlarının bir süre daha devam edeceği belirtilmiştir.

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek? Türkiye'nin Tarım Politikalarında Büyük Yenilikler