Cocos BCX Coin (COCOS) nedir?

Cocos BCX, ETH blok zincir ağı üzerinde çalışmalar yapan bir kripto para platformudur. Dünya çağında faaliyette bulunan tanınmış büyük borsa platformlarında da bulunan COCOS da bu platformun kripto para birimidir. 

Oyun geliştiricilere ve oyunculara pek çok avantaj sunmayı amaçlayan Cocos BCX, Ethereum tabanlı bir platformdur. Oyun geliştiriciler hem çoklu blok zincir platformlarını kullanarak oyun tasarlayabiliyorlar hem de bu oyunların test aşamalarını gerçekleştirebiliyorlar.

Cocos-BCX (Cocos-Blockchain Expedition), dijital oyun ekonomisinin yeni neslini yaratmayı amaç edinmiş bir platformdur.

Cocos; geliştiriciler için oyun geliştirmeye son derece uyumlu ve çok platformlu bir ortam sağlamayı amaçlarken kullanıcılar içinse 'tamamen yeni bir oyun tecrübesi' sunmayı hedefler. Oyun tecrübesi dört aşamalı bir yaklaşım ile sağlanmaktadır. Oyun içi ekonomi için sadece değiştirilebilir jetonlar kullanarak başlanmıştır ancak asıl amaç tamamıyla bir blok zincir sistemine geçmektir.

Cocos BCX nedir?

Cocos-BCX, çoklu oyun sistemine uyumlu oyunlar için sağlam bir çalışma ortamı yaratmayı hedefleyen ve oyun geliştiriciler ile oyunculara oyun geliştirme için platform sağlayan halka açık bir blockchain platformudur. Öte yandan Cocos, kullanıcılara oyun içi sanal varlıklar üzerinde tam kontrol ve şeffaflık sağlamayı da amaçlar.

Platformunda adında bulunan BCX kısaltması, 'blockchain expedition (blok zincir yolculuğu)' anlamına gelir. Cocos projesinin yola çıkış sloganı ise 'dijital oyun ekonomisinin yeni nesli' şeklindedir.

Ayrıca Cocos BCX; görsel, komut dosyası tabanlı ve veri odaklı blok zincir oyunları için sağlam bir geliştirme ortamı sunmaktadır. Yüksek performanslı uygulamalar için tasarlanan Cocos Chain ise profesyonel kullanıcılar için pek çok avantaja sahiptir.

Cocos coin ile ilgili en ilginç özelliklerden biri de sadece oyun geliştiricileri veya oyuncular için değil oyun ekonomisi için de yararlı bir sisteme sahip olmasıdır. Cocos BCX, Blockchain'deki oyunlara ve oyun ekonomisi adına çözümler oluşturmayı amaç edinmiştir.

Aynı zamanda proje, değiştirilebilir ve değiştirilemez dijital varlıklar için tescilli bir token standardı olan NHAS-18081'i yaratmıştır, bu da Cocos coin için önemli bir adımdır. 

Cocos ne zaman kuruldu?

Cocos BCX, 2017 yılında Haozhi Chen tarafından oluşturulmuştur. 

Cocos BCX'in toplam ve dolaşımdaki arzı ne kadardır?

Cocos, 100 milyon toplam arza sahipken, coinin dolaşımdaki arzı ise 42 milyondur. 

Dijital dünyada üretilen içerikleri varlık haline getirmeyi ve üretici ile tüketici arasında tutarlı bir değer sistemi yaratmayı hedefleyen Cocos BCX projesinin kullanım alanları; oyunlar, NFT'ler ve dijital koleksiyon ürünleridir.

Cocos coin nereden alınır?

COCOS token başta Binance olmak üzere pek çok platformda yer almaktadır. Bu borsalardan bazıları CoinDCX, MEXC, Gate.io, BitForex, Pionex'tir. COCOS tokenlar aslında sahip olduklara değere göre az sayıda borsada yer alıyorlar. Gelecekte COCOS alım satımına daha fazla borsada yer verileceğini düşünüyoruz.

COCOS token'ın geleceği

Oyun sektörü bu kadar büyümüşken Cocos BCX projesi bu alan yer alacak yenilikçi ve sağlam bir platform oluşturmuştur. Oyun dahilinde kullanıcıların hizmetine sunulan birtakım imkanlar, diğer oyunlara göre oyuncuları cezbediyor. Mesela, oyunda toplanan nesnelerin gerçekten para değeri taşıması kullanıcılar için oldukça teşvik edici bir rol oynuyor.

COCOS token için oluşturulan fiyat grafiklerine bakıldığında son yirmi dört saatte yüzde 2.14 değer kaybeden token, yazı yazıldığı sıralarda 33.75 TL (2,46 dolar) düzeyinden işlem görüyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi COCOS'un toplam arzı 100 milyon iken bunun 42 milyonu dolaşımdaki arzını temsil ediyor. 

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı