Cardano’da yeni bir proje ön plana çıkıyor! Hoskinson’dan yeni proje ile ilgili açıklama geldi

Cardano, akıllı sözleşmenin geliştirilmesi için büyük bir güncellemeye geçiş sağladı. Yeni bir proje kapsamında çalışmaya başlanırken, Hoskinson bu proje hakkında detayları paylaştı.

Cardano'nun kurucusu olan Charles Hoskinson , “Tamamen sadece TypeScript kullanımı sağlayarak üretilmiş ve beraberinde sertleştirilmiş ilk Türlenmemiş Plutus Çekirdek Programı”nı takipçilerine aktardı.

Cardano geliştiricileri, yeni bir dönüm noktasına ulaşım sağlayarak, çok yakında TypeScript tabanlı olan akıllı sözleşmeler oluşturabilecekler.

JavaScript'e dayandırılan Microsoft, TypeScript olarak isimlendirilen programlama dilini geliştirdi. Beraberinde ise hız kesmeden geliştirmeyi sürdürüyor. Bu doğrultuda, JavaScript'in katı bir üst kümesi olarak biliniyor. Dile isteğe bağlı olarak statik yazma sağlıyor. Her boyut doğrultusunda üstün araçlar sunacağına dair aktarım sağladığı için devasa boyutta uygulamaların geliştirilmesi için özel olarak tasarlanan bir program olarak karşımıza çıkıyor.

Michele Harmonic yeni projeden bahsetti

Michele Harmonic’in açıklamalarına göre Plutus projesi, sadece TypeScript kullanımı sağlanarak akıllı sözleşmelerin ve beraberinde işlemlerin oluşturulmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Programcıların Cardano akıllı sözleşmelerinin avantajlarını problemsiz bir şekilde koruma altına alırken, merkezi konumda olmayan farklı uygulamalar oluşturmasına imkan sağlıyor.


Hoskinson, akıllı olarak tasarlanan projelerin şu anda sadece Haskell programlama dili kullanılarak oluşturulabileceğini aktarıyor. Bu durum da hemen oluşturulması sağlanan durumlarda kullanımlarını sınırladığını aktarıyor.

Geliştiriciler, bir öneri olarak sunulan Plutus'un kullanımını sağlayarak; Cardano ile ilgili bütün zincir içi ve zincir dışı programlamayı TypeScript'te yazmasına olanak sağlayabilir. Bu durum da; bir sunucuya herhangi bir ihtiyaç duymadan kullanıcı girdilerine dayalı olan akıllı sözleşmeleri geliştirmeyi mümkün kılınıyor.


Cardano blok zincirini oluşturabilmek için Haskell programa dili kullanıldı

Cardano blok zincirini oluşturabilmek için işlevsel programlama dili olan Haskell kullandı. Cardano'nun finansal akıllı sözleşmeler için alana özgü dili niteliğinde karşımızda çıkan Plutus ve Marlowe, Haskell programlama diline dayanıyor. Haskell, Cardano'nun zincir üstü ve zincir dışı kodunu oluşturmak için de kullanılıyor.


 

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı