Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne öngörüyor?

Gedik Yatırımın hazırladığı günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekleniyor.

Teşvik paketi beklentileri ve vaka sayılarındaki gerileme eğiliminden destek bulan küresel hisse piyasaları haftanın ilk işlem gününde olumlu bir seyir izledi.

Yurt dışındaki pozitif hava ve Türk Lirası’ndaki değer kazanımlarından destek bulan BIST-100 Endeksi dün günü yüzde 1,56 oranında yükselişle 1.562,49 puandan tamamladı.

ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, bu sabah ABD vadelilerinde hafif alıcılı seyir devam ediyor. Çin borsalarının kapalı olduğu günde Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 6,94 – 6,95 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,94’lü seviyelerden işlem görmekte.

BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek