Bitcoin'de yaşanan düşüşün ardında ne var?

Haftanın başından itibaren düşüş yöneliminde olan kripto paralar, haftanın son işlem gününde ise hızlı bir gerileme sergiledi. Bitcon'in son 24 saat içerisindeki hızlı düşüşünün sebebi ve son durumu merak konusu oldu.

Son dönemlerde devamlı düşüşüyle gün yüze çıkan kripto paralar ve bu birimin arasında bulunan Bitcoin, 6 ayın en düşük seviyesini gördü. Saat 10.25 itibari ile Bitcoin'deki düşüş  yüzde 5.9 olarak gerçekleşti. BTC'nin fiyatı ise 21 bin 701 dolar seviyesine geriledi.

Son dönemlerde kripto para birimleri'nde dalgalanmalar yaşanmakta. Sürekli düşüşüyle meydana gelen kripto para birimleri arasında yer alan Bitcoin, 6 ayın en düşük seviyesini görmekte. Bitcoin, 25 bin dolar olan kritik eşiği aşmasının ardından bu seviyede kalıcılığını devam ettiremeyip hızlı bir düşüşe imza attı. Saat 10.25 itibariyle Bitcoin'deki düşüş yüzde 5.9 oldu. BTC'nin fiyatı ise 21 bin 444 dolar seviyesine kadar geriledi.

Bitcoin düşüşünün sebepleri nedir?

- Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin artması

-ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasında daha hızlı sıkılaşmaya gideceği yönünde beklentilerin olması. Fed'in eylül ayında gerçekleşecek olan toplantıda ise politika faiz beklentilerinin 75 baz puan artması yönünde. 

-Jeopolitik risklere dair korkuların çoğalması beraberinde piyasalardaki dalgalanmayı getirerek satışlarda yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

- Avrupa'daki enerji gelişmeleri ve resesyon beklentileri de yatırımlara yön vermeye başladı

-Dolar endeksinin 107.774'ü aşarak son 1 ayın ne yüksek seviyesine çıkması neticesinde yatırımcılar güvenli varlık olarak ilgisini dolara yöneltti. Böylelikle riskli varlıklardan kendilerini hızla arındırdılar. Bu gibi sebepler Bitcoin'in düşüşü nedenleri arasında sıralanabilir.

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı