Bitcoin ETF: Şimdi onaylanıyor mu?

İnsanlar Bitcoin ETF'yi istiyor. Gittikçe daha fazla ABD vatandaşı, SEC web sitesinde Gri Tonlamalı Bitcoin ETF'nin onaylanmasını istiyor.

Bitcoin ETF'leri tüm dünya tarafından beklenen ve kripto piyasalarda farkındalık yaratması beklenen bir gelişmedir.

Bir dizi vadeli işlem tabanlı Bitcoin ETF'si 2021 sonbaharında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından onaylanırken, sözde bir spot ETF hala onay bekliyor. Spot ETF, vadeli işlemleri değil, Bitcoin fiyatını takip etmek için vardır.

Ancak, SEC'in web sitesine bir bakış, proje için geniş bir destek olduğunu ortaya koyuyor.
Vatandaşlar oradaki uygulama hakkında yorum yapabiliyorlar. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas'ın tweetlediği gibi, "Yüzde 95'i (bir ETF için), çoğu gerçek isimler kullanıyor ve vadeli ETF'lerin iyi olduğu gerçeğine işaret ediyor, ancak değil."

Yorum yapanlardan biri olan Kenneth Kemp şöyle yazıyor: “$ GBTC'nin bir ETF'ye dönüştürülmesine izin verilmeli. Dünyanın geri kalanı izliyor. Ben gururlu bir vergi mükellefi Amerikalıyım. Kripto almak için burada olmalı.” dedi.

Bir başkası şöyle yazıyor: “Aylar önce gerçekleşti. Artık Bitcoin'de borsaya kıyasla herhangi bir manipülasyon söz konusu değil. Para sadece Kanada'ya ve diğer daha az kısıtlayıcı pazarlara akacak." Grayscale, Ekim 2021'de bir spot ETF için gerekli tüm belgeleri zaten sunmuştu. SEC'in Temmuz ayında bir karar vermesi bekleniyor. 

SEC'in vereceği karar doğrudan kripto piyasalarına yön verebilecek bir karar. Kripto ETF'lerine verilecek her bir onay piyasada işlem yapacak ya da yapması potansiyel yeni kurumsal şirketleri çekiyor. 

ETF'ler gidere büyüyor!

Ortalama olarak, kripto ETF'lerinde günde 1 milyar dolar işlem görüyor. ETF'ler, borsada işlem gören senetler olarak adlandırılır. Bunlar, dayanak varlığı yansıtan borsada muamele kabul eden hamiline yazılı tahvillerdir. Bir dizi kripto para birimi için ETN'ler ve ETF'ler Avrupa Birliği vatanlarında mevcuttur. Bunlara Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Cardano (ADA), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) dahildir.

Bu da demek oluyor ki her ne kadar birtakım dünya devi ekonomiler kripto dünyasından uzak durulması mevzusunda ısrar eden olsa bile kripto piyasalarında yatırım yapmak isteyen sayısı günden güne artış göstermeye devam ediyor. 

Kripto piyasalarda global yatırımcıların artış göstermesine karşın Bitcoin başta olmak suretiyle öteki hemen hemen bütün major coinlerin kıymet kaybetmiş olduğu gözlemleniyor. Bu kripto para haberleri ise düşüşe rağmen yatırımcıların umutla baktığı ve kripto para birimlerinin tekrardan yükseliş trendine girmesi için potansiyel pozitif haberler.

Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu