Ayı piyasasına dair sinyaller çoğalıyor!

Küresel borsalara yönelik tahminlerinin doğru çıkmasıyla tanılan Morgan Stanley bankası piyasalara ilişkin yeni bir riske dikkat çekti. Bankada uzman olan Mike Wilson ayı piyasasında yeni riskin bilançolar tarafından geleceğini belirtti.

Çok uluslu yatırım bankası olan Morgan Stanley, piyasalara ilişkin keskin tahminlerinin doğru olmasıyla bilinmekte. Bununla beraber ABD’de S&P 500 Endeksi yaz aylarında son dip seviyesine göre yüzde 15 civarında yükseldiğinde de söz konusu ralliyi ‘sahte’ olarak duyurmuştu.

Ayı piyasası sinyalleri bu sefer bilançolar üzerinden geldi

Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, Morgan Stanley Stratejisti Mike Wilson borsaların yeni riskler karşısında kalabileceği uyarısı yaptı ve hisse senetleri dışında ayı piyasasına neden olacak riske dikkat çekti. 

Endeksler tedirgin edici seviyelere düştü

Bu gelişmelerle beraber endekslerin son zirvesinde yüzde 20 ve üzerinde düşüş sergilemesi ayı piyasası olarak adlandırılıyor. Bunun yanında ABD borsaları en son haziran ayında ayı piyasası sınırının altına gerilemişti.

Morgan Stanley Stratejisti Mike Wilson ise konuyla ilgili açıklamasında, “Fed'in güvercin eğilimli bir politikaya geçeceği umutlarını kesin olarak yok etmesiyle birlikte, varlık piyasalarının ateş ve buz ikilemine girebileceğini düşünüyoruz. Birinci bölümün aksine, bu sefer hisse senetlerindeki düşüş çoğunlukla daha yüksek faiz oranları yerine daha düşük bilançolar ve daha yüksek özkaynak risk primi yoluyla gerçekleşecek” sözlerine dikkat çekti.

Ayı piyasası sinyalleri çoğalıyor

Bunun yanında Morgan Stanley'nin ISM endeksi, Conference Board tüketici güven endeksi, konut başlangıçları ABD şirketlerinde bilançolarda büyük düşüşün gerçekleşeceğinin mesajını veriyor. 

Son olarak Morgan Stanley Stratejisti Mike Wilson, ABD tahvil fiyatlarının dibe ulaşacağından oldukça emin olduğunu dile getirdi ve 10 yıllık ABH hazinesi tahvil getirileri geçtiğimiz cuma yüzde 3,19 seviyesindeydi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi