Avrupa Merkez Bankası 2021'de toparlanma bekliyor

Lagarde: 2021'in bir toparlanma yılı olacağı konusunda güvenimizi koruyoruz.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Fransa medyasına yaptığı açıklamada 2021'in bir toparlanma yılı olacağı konusunda güvenlerini koruduklarını söyledi.

Yaz aylarından itibaren ekonomik büyümede hızlanma beklediklerini vurgulayan Lagarde, ekonominin toparlandığı dönemde hükümetlerin yeni zorluklarla karşılaşacağının altını çizdi. Başkan, toparlanma döneminde geçmişte yapılan teşviklerin erken geri çekilmesi hatasına düşülmemesi gerektiğini kaydetti.

Lagarde, "Krizden daha dijital ve daha yeşil bir gelecek hedefi ile daha güçlü çıkacağız" dedi. ECB'nin mevcut 1,85 trilyon euroluk alım programını da uygun ve makul olarak tanımladı. Yönetici, "Krizi atlattığımız dönemde karşımızda zorlu bir ortam olacak" ifadelerini kullandı.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi