Ateş ediyor! Artık almak zor olacak: Bir haftada 50 TL zam!

Zam zam üzerine gelmeye devam ediyor. Geçen yıl 180 TL’ye alınan ürün bu hafta 230 TL’ye zor alıcı buluyor.

Her şeye zam gelmesi vatandaşı ekonomik yönden olumsuz olarak etkilemektedir. Bir zam da dana etine geldi. Kıbrıs’ta dana eti zamlanmaya devam ediyor. 10 gün önce yani daha geçen hafta 180 TL’ye satılan dana eti bu hafta 230 TL’ye satışa sunulmaktadır. Gelecek hafta yeniden zamla başlayacak olan dana etini evlere almak oldukça zor olacak gibi gözüküyor. Kıbrıs’ta kasaplık yapan kişiler arzın az ama talebin çok olduğunu vurgularken, fiyatların bu denli yüksek olmasından da şikayetçi.

Bir haftada 50 TL zam!

Gerek Türkiye’de gerek ise diğer ülkelerde insanların alım gücü giderek düşmektedir. Alım gücü düşse de ürünlere gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Bir zam da dana etine geldi. Dana eti 10 gün önce 180 TL’den alıcı buluyordu. Fakat bu hafta 230 TL’den satışa sunulmakla beraber gelecek haftaya yeniden zamlı fiyatla başlaması düşünülüyor. Dana etinin kilosu 230 TL iken, dana kıymanın kilosu ise 200 TL’den satılmaktadır.

Kıbrıs’ta kasaplık yapan bazı kişiler de yaptığı açıklamada büyükbaş ithalinin serbest olmasını ve serbest kesilmesine değinirken arzın az fakat talebin fazla olduğuna değindi. Et fiyatlarının bu denli zamlı olmasının en önemli sebebi de şüphesiz hayvan azlığı olmaktadır.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek