Altcoin dünyasına hoş geldiniz...

Altcoin dünyasına dair her şey haberimizin içinde!

Altcoin nedir?

Altcoin Nedir? Altcoin, Bitcoin‘den sonra ortaya çıkan ya da piyasaya sürülen kripto paralara verilen genel bir terimdir. Terim, “alternatif coin” kelimesinin kısaltılmasından meydana gelir.

Ethereum, Litecoin, Ripple, Dash ya da diğer herhangi bir Bitcoin olmayan kripto para birimi altcoin kategorisine girer. Bildiğiniz gibi ilk kripto para Bitcoin’di. Başarısı, şu an için sayısı 5000 çeşide ulaşan diğer dijital madeni paraların yolunu açtı.

Dolayısıyla kendinize “Neden başka kripto paralara ihtiyacımız var?” diye soruyor olabilirsiniz. Cevap basit: Genellikle bir altcoin, Bitcoin’in çok daha iyi ya da değişik bir versiyonunu oluşturmaya çalışır.

Her altcoin, diğerlerinden çok daha iyi yapmış olduğu “benzersiz işlevselliğe” sahip olduğunu iddia eder. Örneğin Litecoin, işlemleri Bitcoin’den çok daha hızlı teyit eden bir kripto paradır. Dash ve Monero, anonimlik yönüne odaklanan altcoin’lerdir. Bu, işlemleri nerdeyse izlenemez şekle getirir.

Altcoin’ler, çıkarıldıkları şekilde Bitcoin’den de değişkenlik gösterebilir. Örneğin, Bitcoin madenciliği algoritmasına SHA-256 adı verilir. Litecoin’in madencilik algoritmasına Scrypt denir. Farklı madencilik algoritmalarının çalışması için farklı donanım türleri gerekir.

Altcoin’lerin avantajları

Altcoin nedir sorusunu yanıtladıktan sonra da Altcoin’lerin avantajlarına değinelim. Çoğu altcoin ortak olumlu özelliklere sahiptir:

Kullanımlarında konfor ve kullanım kolaylığı.

Yüksek likidite.

Yüksek seviyede kullanıcı ve işlem gizliliği.

Ucuz madencilik ekipmanları.

Bitcoin’den daha yüksek bir işlem hızı.

Finansal araçlara istikrarlı erişim.

Madenciliğin hızlandırılması için algoritmalarda ve program kodunda değişiklikler.

Tekelin yokluğu.

Altcoin’lerin dezavantajları

Bir dizi bariz avantaja rağmen, altcoinlerin birtakım dezavantajları da bulunmaktadır. Her belirli kriptonun kendisine özgü eksiklikleri vardır, fakat bilmeniz gerekli olan bir dizi ortak dezavantaj vardır.

Güçlü dalgalanmalar: Trader’lar ve yatırımcılar genelde kripto piyasasından gelen haberlere, politik açıklamalara ve önemli ticari kararlara aniden tepki verirler. Keskin fiyat hareketleri, blok zinciri endüstrisinde önemsiz fakat fiyatlarda değişime neden oluyor. Bunun genelde Bitcoin oranları ve belli başlı alternatif para birimleri (altcoin’ler) üstündeki etkisi fazla değildir, fakat genç para birimlerinin değerini, bazen büyük oranda ve hatta ölümcül şekilde etkileyebilir.
Yüksek güven kaybı riski: Potansiyel altcoin oranı, yatırımcıların ilgisine bağlıdır. Ancak küçük bir hata payı bile istikrarsız yatırımcıların paniğe kapılmaları için yeterlidir; çok ümit verici bir altcoin çok fazla değer kaybedebilir, hatta varlığı sona bile erebilir.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi