ABD'de ithalat ve ihracat fiyat endeksleri beklentileri aştı

ABD'de ithalat ve ihracat fiyat endeksleri beklentilerin üzerinde artış kaydetti. Sanayi üretimi ise aylık bazda yüzde 0,7 artarak piyasa beklentilerinin altında bir seyir izledi.

ABD'de ithalat fiyat endeksi nisanda aylık yüzde 0,7 oranında yükselirken ihracat fiyat endeksi yüzde 0,8 artış kaydetti.

Beklentilerin üzerinde bir artış gösteren ithalat fiyat endeksinin bu dönemde yüzde 0,6 artması bekleniyordu. Söz konusu endeks, mart ayında yüzde 1,4'lük artış kaydetmişti.

İthalat fiyat endeksi, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde10,6 artarak Ekim 2011'den bu yana kaydedilen en yüksek yıllık yükselişi gösterdi.

Ülkede ihracat fiyat endeksi de nisanda aylık bazda yüzde 0,8'lik artış kaydetti. Piyasa beklentilerini aşan endeksin, yüzde 0,6 artması tahmin ediliyordu. Endeks, martta ise yüzde 2,4 artmıştı.

İhracat fiyat endeksi, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 14,4 artarak Eylül 1983'ten bu yana kaydedilen en yüksek yıllık artışı gösterdi.

Sanayi üretimi nisanda beklentileri karşılayamadı

Fed, nisan ayına ilişkin sanayi üretimi ve kapasite kullanım verilerini açıkladı.

Buna göre, ülkede sanayi üretimi, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,7'lik arttı.

Piyasa beklentilerinin altında kalan verinin, yüzde 1 artması öngörülüyordu. Sanayi üretimi, mart ayında yüzde 2,4 artmıştı.

İmalat sanayi üretimi de nisanda yüzde 0,4'lük yükseliş kaydetti. Piyasa beklentileriyle paralel bir seyir izleyen imalat sanayi üretimi, martta yüzde 3,1'lik artış göstermişti.

Kapasite kullanım oranı ise nisanda 0,5 puan artışla yüzde 74,9'a çıktı. Bu dönemde kapasite kullanım oranına ilişkin piyasa beklentisi yüzde 75 olması yönündeydi. Kapasite kullanım oranı mart ayında yüzde 74,4 olmuştu. (AA)

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek