ABD enflasyonu açıklandı: Altın piyasası çöktü

Merak içerisinde beklenen ABD enflasyon verileri açıklandı. Açıklanan enflasyon verileri kapsamında altın fiyatları çöktü.

Dünya piyasaları tarafından merak içerisinde beklenen ABD tüketici enflasyonu belli oldu. Açıklanan oranların ardından altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyordu. Peki, ABD enflasyon rakamları nasıl?

ABD enflasyonu açıklandı!

ABD tarafından yapılan açıklamalar sonucu tüketici enflasyonuyla ilgili merak edilen rakamlar paylaşıldı. Yapılan açıklama kapsamında ABD tüketici enflasyonu Eylül ayı beklentilerini aştı. ABD’de TÜFE yıllık oranda %8,2 olurken, enflasyon geçen ay için %8,3 olarak açıklandı. Beklentileri aştığı söylenen enflasyon oranları piyasa beklentilerini karşılamadı.

ABD tüketici enflasyonu açıklanmadan önce ons altında yatay bir hareketlilik vardı. Hafta boyunca altın fiyatları da bu verileri bekliyordu. Ons altın fiyatları 1677 dolar seviyesinde işlem görüyordu, gram altın ise 1000 TL’den işlem görüyordu. ABD enflasyon rakamları açıklandıktan sonra altın fiyatlarında hareketlilik takip edilirken Ons altın fiyatı 1654 dolar seviyesine gelirken gram altın fiyatı da  991 TL’ye kadar düştü. Gram altındaki hareketler Ons altın ile kıyaslandığında ona göre sınırlı kaldığı görüldü.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek