2022 Ocak ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu

Şubat ayının başlangıcıyla beraber açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı büyük bir merak konusu. Açıklanacak enflasyon verileri ve farkı ise kişiler tarafından araştırılmaya çoktan başlandı.

Her ayın başında ekonomiye yön veren bir parametre olan enflasyon oranları TÜİK tarafından açıklanıyor. Şubat ayına girdiğimiz şu günlerde ise gözler 2022 yılı Ocak ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Açıklanan verilere göre belirlenen maaş ve kira zamlarını merak edenler ise büyük bir merakla açıklanacak rakamları bekliyor. Peki Ocak ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2022 yılı Ocak ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Açıklanacak Olan Enflasyon Rakamları ve Farkı Büyük Bir Merakla Bekleniyor

Şubat ayının başlangıcıyla beraber açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı büyük bir merak konusu. Açıklanacak enflasyon verileri ve farkı ise kişiler tarafından araştırılmaya çoktan başlandı. Ekonomideki öncül parametrelerden olan enflasyon oranları, her zaman olduğu gibi bir önceki ayın TEFE, TÜFE oranları ile beraber duyurulacak.

Aralık Ayı Enflasyon Oranı 13,58'di

2021'in Aralık ayında TÜİK tarafından yüzde 13,58 olarak açıklanan enflasyon oranıyla beraber, yıllık enflasyon yüzde 36.08 olarak belirlenmişti.

Enflasyon Rakamları Ne Zaman Açıklanacak?

Ocak ayına ilişkin enflasyon rakamlarının 3 Şubat 2022'de saat 10.00'da açıklanacağı duyuruldu.

TCMB Yılın İlk Enflasyon Raporunu Yayımlamıştı

Yılın ilk enflasyon raporu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından 27 Ocak'ta açıklanmıştı. Kavcıoğlu'nun açıkladığı verilere göre, 2022 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 11,8'ten yüzde 23,2'ye yükseldi. 2023 yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 8,2 oldu.

2022 yıl sonu gıda enflasyonu tahmininin yüzde 13,9'dan yüzde 24,2'ye yükseldiği görülürken; 2023 yıl sonu gıda enflasyon tahmini ise yüzde 10 olarak açıklandı.

Ham petrol tahmini ise  2022 yılı için 77,5 dolardan yükselerek 80,4 dolar oldu.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek