Web 3.0 coin için analist tahminlerde bulundu

Kripto dünyasında çoğu kişi kimliklerini ve finansal verilerini ayrı tutmak gibi bir arayış içerisine girdi. Bu noktada Blockchain bilgilerinin anonimliği, Web 3.0 projesi için büyük bir önem teşkil ediyor.

Her finansal bilginin ve NFT profil resminin ardında yapılan işlemlerin kimlik bilgileri ile ilişkisi olmaması çoğu kişi tarafından arzu edilen bir özelliktir.  Ancak meta verilerin varlığı uygulamaların bu bilgilere nasıl eriştiği konusu, bu konunun gerçekleşmesi zaman isteyen bir konu olduğunu gözler önüne seriyor. Sonuç olarak bakıldığında Web 3.0 için gizlilik konusu, önem verilen konular arasında yer alıyor. Bunun için Web 3.0 Coinleri, bu gizlilik endişelerini ortadan kaldırmak için birtakım faaliyetlerde bulunması bekleniyor.
 

Metada yaşanan veri sızıntıları Web 3.0 tarafına tehdit oluşturuyor

Metada yaşanan veri sızıntıları, Web 3.0 tarafına yönelik bir tehdit oluşturduğu gözlemleniyor. Web 3.0 tarafına yönelik tehdit oluşturan bu sızıntılar için öncelikle Meta hakkında birtakım bilgiler edinmeniz gerekmektedir. 


Meta verilerine bakacak olursak; Meta verileri, kullanıcılar tarafında oluşturulan dosya boyutları, dosyaların oluşturulma tarihleri ve hangi zamanda ne tür veriler gönderildiği gibi birtakım bilgileri kaydeden bir platformdur. Bu verilerin gizliliğine yönelik olarak baktığımızda ise bu verilere erişimin herkese açık olarak kaydedildiği gözlemleniyor. Ancak Meta ‘da bulunan verilerin kişilerin güvenliğine yönelik herhangi bir şekilde sorun teşkil etmesi durumunda veriler gizlenmektedir. Böylelikle size ait olan kimlik, kullanıcı ismi gibi verilerin kötü niyetli kişilerin eline geçirilmemesi sağlanır. Verileriniz ancak şirketler, devletler ve diğer gruplar tarafından kullanılabilir. Onun haricinde bilgileriniz herhangi bir şahıs ile paylaşılması yasaktır. Web 3.0 sıfır  projesi ise bu durumları tamamen ortadan kaldırmaya ve bu işlemlerin merkeziyetiz olma  amacı ile ortaya çıkıyor. Ancak bu amacın tam aksine Web 3.0 gibi sistemlerin bu işlemleri daha fazla riskle yönettiği gözlemleniyor. Çünkü Web 3.0 gibi projelerin merkeziyetiz olması sebebiyle her türlü siber saldırılara açık olmasına sebep oluyor. Bu da kullanıcılara güvenli bir ortam sunulduğu iddia edilen bir projede bu tür risklerin bulunmasıyla bir takım endişelere yol açmasına neden oluyor.

Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu