Temize çekilen kripto paralar Tornado Cash İmzalı

Kripto paralar çok büyük bir potansiyel ile epeyce hızlı büyüyen bir sektör. Bu noktada iyisiyle kötüsüyle bir çok aktörün yer aldığı trilyon dolarlık bir alan söz konusu olduğunda, yaşanan olayların boyutu da büyük oluyor.

Yakın zamanlı yayımlanan bir rapor, kısa bir süre önce ABD Hazine Bakanlığı'nın kara listeye alınan Tornado Cash'in etkisini sergiledi.

Aklanan kripto varlıkların büyük bir çoğunluğu Tornado Cash üzerinden geçti

En kısa anlatımı ile Tornado Cash bir kripto karıştrıcısıdır. Kendine yollanan bu varlıkların havuzlarında tuttuğu likidite ile beraber akıllı sözleşmeleri kullanarak hash'ler. Bu kısımda çoklu adres protokolü uygulayan Tornado Cash, yatırılmış olan para ile bir karma kodu oluşturur bu kod ( daha basit anlatımı ile yatırımcının yatırımı taahhüt) on sahibini tanımlar ve para çekimi ve kullanıcı anonimliği koruma adına bu karmanın girilmesi gerekir.

Bu protokolün sağlamış olduğu anonimliği kullanan kötü aktörler, çaldıkları varlıkları aktarmak ve izini kaybettirmek için uzun zamandır kullanıyor. Üstelik SlowMist tarafınca yayımlanmış olan rapora bakıldığında şu ana kadar çalınan varlıkların yüzde 74.7'si Tornado Cash üzerinden geçti. Geride kalan yüzde 23.7 çalmış olduğu bu varlıkları cüzdanlarında tutmaya devam ederken yalnızca yüzde 1.5'i bu varlıları borsalara aktardı.

Uyarı: BirBorsa.com'da yer alan yazı ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Buse KAPLAN/BirBorsa

Bolat: ABD ile 100B Ticaret Hedefi Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu