Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Vaka sayılarındaki artış devam ediyor

Türkiye'de son 24 saatte 12 bin 381 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıkarken, 58 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosunu, covid19.saglik.gov.tr adresinden paylaştı.

Tabloya göre, Türkiye'de son 24 saat içinde 221 bin 463 Kovid-19 testi uygulandı, 12 bin 381 kişinin testi pozitif çıktı; 58 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 383 kişi ise iyileşti.

"Vaka sayılarındaki artış devam ediyor"

Sosyal medya hesabından günlük koronavirüs tablosunu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin koca, şu ifadelere yer verdi:

"Vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Bu durum hastaneye yatışlara da yansıyabilir. Bundan korunmanın yolu tedbirlere uymak ve aşı olmak. Vakit kaybetmeyin aşınızı olun. Tedbirden taviz vermeyin."

Paylaşılan verilere göre, 18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 63,44; ikinci doz aşı uygulananların oranı da yüzde 36,19 oldu.

En az bir doz aşı uygulanan illere bakıldığında en yüksek 10 il şu şekilde: Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Tekirdağ.

En az bir doz aşı uygulanan illere bakıldığında ise en düşük olduğu 10 il ise şöyle: Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Gümüşhane ve Iğdır.

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı