Rusya Merkez Bankası bu yıl üçüncü kez faiz artırdı

Rusya Merkez Bankası, yükselen enflasyon nedeniyle bu yıl üçüncü kez faiz artırımına gitti.

Rusya Merkez Bankası (CBR) yükselen enflasyon sebebiyle bu yıl üçüncü defa faiz artırımı kararı aldı. Gösterge faiz oranında 50 baz puan artırıma giden CBR, daha fazla faiz artırımına ihtiyaç olabileceğine vurgu yaptı.

Rusya MB'den yapılan açıklamaya göre, haftalık repo ihalesi faiz oranı yüzde 5'ten yüzde 5,5'e yükseltildi. Piyasaların tahmini de faiz oranlarında 25 puan artış olacağı yönündeydi.

Gerçekleştirilen bu artırım ile beraber, Rusya Merkez Bankasının gösterge faiz oranı 2020 yılı nisan ayında bulunduğu düzeye geri gelmiş oldu.

Faiz kararı sonrasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Ekonomik toparlanmanın tamamlanmasıyla çoğalan enflasyonist baskılar, enflasyonun hedeflenen düzeyden daha kritik ve uzun vadeli biçimde yukarı ayrışmasına neden olabilir. Bu, gelecek toplantılarda gösterge faizinde daha fazla artırımın gerekebileceğini gösterdi.''

Açıklamada, emtialara olan talepteki toparlanmanın ekonomik toparlanmayı desteklediği ve Rusya'da GSYH'nin salgın öncesindeki seviyeleri bu çeyrekte de yakalamasının beklendiği kaydedildi.

Rusya MB'nin yüzde 4 olan hedefine rağmen enflasyon 7 Haziran tarihi itibarıyla yüzde 6,15 düzeyine yükseldi.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek