Resident Evil 9 çıkış tarihi ne zaman?

Popüler oyunlardan olan Resident Evil 9 çıkış tarihi belli oldu mu? İşte, Resident Evil 9 ile ilgili detaylar...

Capcom şirketi tarafından hem geliştirilip, hem yayınlanan Resident Evil oyun serisi, zombi öldürme üzerine kurulu oyun konseptini son dönemlerde farklılaştırarak, işin içine kurt adamlar ve cadılar gibi çeşitlilik getirmeyi başarmıştı.

İlk olarak bu değişime serinin yedinci oyununda, Resident Evil 7: Biohazard adında çıkardıkları oyunda göstermişlerdi. 2017 yılında çıkan bu oyun, terk edilmiş bir evde geçmektedir.

Ardından 2021 yılında Resident Evil Village olarak serinin sekizinci ana oyunu piyasaya çıkış yaptı. Bu oyunda ise kurt adamlar ve cadılar mevcut.

Resident Evil 9 Çıkış Tarihi

Oyunun sahibi olan Capcom, Resident Evil 9 oyunu hakkında şuana kadar resmi bir açıklama yapmadı. Ancak Resident Evil 9 oyunu, serinin şimdiye kadar ki en uzun süredir geliştirilen oyun olduğu doğrulandı. Yeni Resident Evil oyunu, 2024 – 2025 yıllarında çıkış yapması muhtemel.

Resident Evil 9 Oyununun Fragmanı Ne Zaman Yayınlanacak?

Yeni Resident Evil oyununun önümüzdeki oyun etkinliklerinden birinde oyunseverlerin karşısına çıkarma ihtimalleri yüksek. Geçtiğimiz günlerde Resident Evil 4 oyunu açıklanmıştı. Yani Resident Evil 4 oyunu çıkış yaptıktan sonraki dönemde Resident Evil 9 oyunu açıklanacaktır.

Resident Evil 9 konusu ne olacak?

Capcom’un geliştirip, sunduğu Resident Evil serisinin son oyunun hikayesi, önceki Resident Evil oyunlarıyla, yani Resident Evil 7 ve Resident Evil 8 hikayeleriyle bağlantılı olacak. Normal hikayede son sahnede ana karakterimiz Ethan ölmüştü ancak siyah küf sayesinde tekrardan canlandı. Bunca zamandır onu küf canlı tutabiliyordu. Şimdi ise tamamen öldü gösterilmişti. Ancak son kısımda kızı karşıdan birini görüyordu. Bu gördüğü kişi büyük ihtimalle ana karakterimiz Ethan. Yani seri devam edecek manasındaydı. Yeni oyunun konusu büyük ihtimalle Ethan’ın kızıyla kurmaya çalıştığı bağlantı ve arkasında yatan gizemli olaylar olacak.

Resident Evil 9 çıkış yapacağı platformlar

Her ne kadar bu konu hakkında resmi bir açıklama olmasa da, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC platformlarına çıkış yapması hedefleniyor.

Resident Evil 9 sistem gereksinimleri

Henüz Resident Evil 9’un nasıl bir sistem gerektirdiği belli değil ama yeni nesil bir konsol veya bilgisayar sahibi olmanız gerekir. Çünkü günümüz grafikleriyle çıkış yapan oyunlar oldukça yüksek sistem isteyebiliyor.

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı