Rekor artışlar devam ediyor! İstanbul'un enflasyonu..

İstanbul Ticaret Odası tarafından açıklanan verilere göre, İstanbul'da perakende fiyatlar yıllık bazda yüzde 107,92 seviyesine yükseldi.

İTO, eylül ayına ilişkin Fiyat İndekslerini açıkladı. Bununla beraber, İstanbul'da eylül ayına ilişkin perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 6,06 seviyesinde artış gösterdi.

Ayrıca toptan fiyat hareketlerinin göstergesi olan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 2,94 oranında artış gösterdi.

1998 yılından bu yana en yüksek seviyede!

İstanbul'da perakende fiyatlar geçtiğimiz ay yıllık olarak yüzde 99.9 oranında arttı. Bununla birlikte 1998 tarihinden bu yana rekor artış yaşandı. 

Bunun yanı sıra eylül ayına ilişkin perakende fiyatları bir önceki aya kıyasla, diğer harcamalar adı altındaki harcama kaleminde yüzde 53,23 oranında artış yaşandı. Kültür eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 9,66, ev eşyası harcamalarında yüzde 9,54, giyim harcamalarında yüzde 8,63, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 8,37, konut harcamalarında yüzde 6,43, gıda harcamalarında yüzde 3,64 artış gözlemlendi. Ulaştırma ve haberleşme harcamalar grubunda ise yüzde 0,78 azalış gerçekleşti.

Eylül ayına ilişkin toptan fiyatlarda bir önceki aya kıyasla, yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 8,42 oranında artış gözlemlendi. İnşaat malzemeleri grubunda yüzde 5,38, kimyevi maddeler grubunda yüzde 3,58, mensucat grubunda yüzde 3,22, gıda maddeleri grubunda yüzde 2,32, işlenmemiş maddeler grubunda ise yüzde 2 artış kaydedildi. Madenler grubunda yüzde 1,98 azalma gözlemlendi.

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı