Polkadot (DOT) nedir? Polkadot'u özel yapan nedir?

Polkadot, tamamen birlikte çalışabilirliği hedefleyen bir blok zinciri ağıdır: Çok çeşitli kripto projeleri Polkadot aracılığıyla birbirleriyle işbirliği yapabiliyorlar.

Polkadot (DOT) nedir?

Polkadot, tamamen birlikte çalışabilirliği hedefleyen bir blok zinciri ağıdır: Çok çeşitli kripto projeleri Polkadot aracılığıyla birbirleriyle işbirliği yapabilir haldedir. DOT belirteci, ağın yönetiminde ve güvenliğinde önemli bir rol oynar.

Polkadot'u kim icat etti?

Polkadot, Gavin Wood tarafından icat edildi. Cardano kurucusu Charles Hoskinson, aynı zamanda ETH'nin aktif kurucu ekibinde. Diğer şeylerin yanı sıra, akıllı sözleşme programlama dili Solidity'yi icat etti.

Polkadot'u özel yapan nedir?

Gavin Wood, Palkadotu “maksimalizme karşı en büyük bahis” olarak nitelendirdi. Bu, projenin iddiasını netleştiriyor: Kripto alanında her yerde bulunan farklı projeler arasındaki siper savaşı, yerini işbirliğine bırakmalıdır. Bununla birlikte, blok zincirlerin henüz birbirleriyle uyumlu olduğu bilinmemektedir. İşte burada Polkadot devreye giriyor: Ağın temeli, asıl görevi ağın güvenliğini sağlamak olan sözde aktarma zinciridir. Bunun için Polkadot bir hisse kanıtı mekanizması kullanır. Polkadot'un asıl işlevselliği parachains ile birlikte gelir: Bunlar, Polkadot röle zincirine "bağlanan" ağlardır.  

Öne çıkan nokta: Substrate ile Polkadot, tekerleği yeniden icat etmek zorunda kalmadan kendi blok zincirinizi oluşturmanızı ve belirli Polkadot modüllerini kullanmanızı nispeten kolaylaştıran güçlü bir "blok zinciri yapı kiti" sağlar. Örneğin, yeni bir ağ doğrudan geçiş zinciri aracılığıyla güvence altına alınabilir.

DOT belirteci, diğer şeylerin yanı sıra, yeni bir parachain bağlandığında yatırılması gereken bir güvenlik teminatı görevi görür. DOT sahipleri, protokol değişiklikleriyle ilgili oylamaya katılmak için belirteci kullanabilir: DOT, sözde yönetişim belirteçlerinden biridir. DOT ayrıca staking için kullanıldığı ve bir stake ödülü olarak dağıtıldığı için ağın güvenliğine de hizmet eder. 

Polkadot alternatifleri nelerdir?

Birlikte çalışabilirliği hedefleyen diğer ağlar ve madeni paralar, örneğin, Cosmos, (ATOM), Chainlink (LINK), NEO, Waves (WAVES) veya Ontology (ONT). Ethereum 2.0 ayrıca, yani hisse kanıtı ve parçalama biçiminde Polkadot ile benzerliklere sahip olacaktır. 

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı