Litecoin, yeni özelliklerle daha iyi bir para olacak

Boğa sezonunu sessiz geçiren kripto paralardan olan Litecoin'le ilgili kurucusu Charlie Lee önemli açıklamalarda bulundu.

Dijital para analisti Scott Melker’in sosyal medya platformu Youtube'da canlı yayınına katılan Litecoin kurucusu Charlie Lee, Bitcoin ve Litecoin’de değiştirilebilirlik özelliğinin iyi olmadığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

''Değiştirilebilirlik hem Bitcoin hem de Litecoin’de olmayan, ya da iyi olmayan bir özellik. Sağlam parada olması gereken her şey, değiştirilebilirlik dışında Bitcoin ve Litecoin’de mevcut. Para için, takas edilebilir olmasını istiyorsanız, örnek olarak harcadığınız herhangi bir 20 dolarlık banknot, diğerlerinden ayırt edilemez olmalıdır ama Bitcoin ve Litecoin’de bu yok.''

Bilgi Gizliliği Önemli!

Finansal gizliliğin çok önemli olduğunu ve para harcarken şahsi bilgilerin karşı tarafa geçmemesi gerektiğinin önemine değinen Lee şunları söyledi:

Coin’lerinizi harcadığınız zaman hangi coin’i harcamak istediğinizi seçmelisiniz. Yani seçtiğiniz coin sizin, başkalarının öğrenmesini istemediğiniz bilgileri ortaya çıkarmamalıdır.

Örnek olarak maaşınız 10 bin dolar ise ve bu coin’ler ile kahve alıyorsanız, alıcı sizin hesabınızda 10 bin dolarlık Bitcoin olduğunu görecektir. İşte bu, gizli tutulması gereken bir bilgidir. Saklayacak bir şeyiniz olmasa bile finansal mahremiyet önemlidir.

MimbleWimble üzerinde çalışmalar devam ediyor...

Lite Coin kurucusu Lee, ölçeklendirme ve gizlilik ile ilgili daha önceden de açıklanan MimbleWimble teknolojisini Litecoin’e uygulamak için kendinin ve ekibinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti: 

Üzerinde çalıştığım şey, MimbleWimble teknolojisini Litecoin’e eklenti blokları olarak entegre etmek. Projenin adı MWEB (MimbleWimble Extension Blocks – MimbleWimble eklenti blokları). Bu sayede Litecoin’de daha fazla gizlilik ve değiştirilebilirlik olacak. Bu da onun daha sağlam bir para olması açısından çok önemli…

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı