Kovid-19 vakalarındaki artış Asya borsalarına satış getirdi

Koronavirüs vakalarında yaşanan artış Asya borsalarında satışa neden oldu.

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayılarının hızla artıyor olması, Avrupa'da pek çok ülkenin salgın ile mücadelede bazı önlemleri tekrar uygulamaya koymalarının neden olduğu tedirginlik Asya borsalarına satış getirdi.

Güney DSÖ'nün Güney Afrika'da bulunan yeni bir Kovid-19 varyantı için üyelerini toplantıya çağırdığına yönelik haberler de piyasalara olumsuz yansıdı.

İngiltere, Güney Afrika'dan uçuşları geçici olarak yasaklarken, İsrail de aralarında Güney Afrika'nın olduğunu bazı ülkelerden ülkeye girişleri yasakladı.

Tokyo'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 3'ün üzerinde gerileme ile 28 bin 607,98 puana düştü. Topix yüzde 2,39 düşüş gösterdi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,50, Shenzen CSI 300 endeksi yüzde 0,64 ve Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 2,13 geriledi.

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı