Halka Arz

Halka arz, hisse senetlerini satışa çıkardığını ilan eden bir şirketin tüm yatırımcılara hissedar olduğunu duyurması faaliyetidir.

Halka arz işlemi, şirketlerin ve bu şirketlerin sahip oldukları varlıkların küçük paylara bölünerek satışa çıkarılmasıdır.

Şirketler farklı nedenlerle halka arz yöntemine başvurabilirler.

Başarılı ve büyüme oranları yüksek olan şirketler faaliyetlerini genişletmek ve yatırımlarına fon sağlamak amacıyla; finansal kaynak açığı olan şirketler ise banka kredisi veya borçlanmaya başvurmadan yatırımlar yapabilmek ya da borçlarını ödeyebilmek için halka arz edilirler.

Diğer taraftan yatırımcılar da, hisse senedi alarak borsada işlem gören şirketlerin değerlerine yatırım yapabilme fırsatı bulurlar.

SPK, Koton Halka Arzını Onayladı
Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek
RGYAS Halka Arz Tarihi Belli Oldu Rönesans Gayrimenkul Halka Arz Ediyor Tavan Yapan Hisse, 116 Milyon Lot Alıcıyla Günü Tamamladı Kasım 2023'te Halka Arzlar Yatırımcılara Ne Kadar Kazandırdı? Koç Metalurji A.Ş., Halka Arz Sürecine Giriyor: İşte Detaylar! ÇATES Halka Arz Talep Toplama Tarihleri 30 Kasım - 1 Aralık Olacak SPK, 3 Şirketin Halka Arzına Onay Verdi Borsa İstanbul'da Ekos Şirketi İçin Gong Çaldı! Agrotech'in Halka Arzında Son Gün Halka Arz Çılgınlığının Sürmesini Beklenmiyor! Halka Arzlar Ne Kadar Kazandırıyor? Halka Arz Yatırımı Yapılır Mı? Tureks Turunç, Borsa İstanbul'da Gong Çaldı! SPK, Üç Hissenin Halka Arz Endeksi'nden Çıkarılmasına Karar Verdi! VRGYO Hisse Güncel Analiz: VERA Hisse Tavanda Kaç Lot Bekliyor? SPK, Bir Şirketin Daha Halka Arzına Onay Verdi! BORLS Hisse Tavan Bozdu! BORLS Hisse Ne Zaman Satılmalı? Halka Arzlarda Tavanda Kaç Lot Bekliyor! Bu Halka Arza Yatırım Yapanlar Yüzde 72 Kaybetti! TAB Gıda, Yarın Borsada İşlem Görmeye Başlıyor Halka Arzlarda Son Durum 25 Ekim 2023! SPK'ya Halka Arz Başvurusu Yapan İki Şirket Daha Vera Konsept GYO'nun İşlem Göreceği Tarih Kesinleşti Halka Arzlarda Son Durum! 24 Ekim 2023 MEKAG Hisse Kaç Tavan Yapar? MEKAG Hisse Güncel Analiz MHRGY Hissesi Kaç Tavan Yapar? MGRGY Hisse Ne Zaman Satılmalı? Halka Arz Onayı Bekleyen Şirketler ve 2023 Halka Arz Takvimi BORLS Halka Arzı Tavan Serisi Devam Ediyor!