Kendi Küçük Mucizesi Büyük Keten Tohumu

Kendi Küçük Mucizesi Büyük Keten Tohumu coğrafya olarak ilk Çin ve Eski Mısır’da yetiştirilmeye başlanmış ve binlerce yıldır doğal şifa sistemi olan ayurveda tıbbına yaverlik etmiştir. Doğal bir antioksidan kaynağıdır. Yüksek protein içeren keten tohumu yumurta yerine tüketilebilir.

Keten tohumu, keten adı verilen bir bitkiden elde edilen tohuma verilen isimdir. Latince adı linum usitassimum olan keten bitkisi değerli bir kültür bitkisidir.

Keten bitkisinin tohumlarından, dallarından, yapraklarından kısacası her bir zerresinden fayda sağlanmaktadır. Gıda sektöründen, ilaç sanayisine, cilt bakımlarından, alternatif tıp tariflerine kadar her alanda fayda sağlayabildiğimiz keten bitkisinin tohumları şekil olarak yanmış susam tanelerini andırır. 4 ila 6 milimetre boyutlarıyla karşımıza çıkan keten tohumları şekil itibariyle damla biçiminde ve yassı formdadır.

Sağlıklı yağ ve lif kaynağı olan keten tohumu coğrafya olarak ilk Çin ve Eski Mısır’da yetiştirilmeye başlanmış ve binlerce yıldır doğal şifa sistemi olan ayurveda tıbbına yaverlik etmiştir.

Çok farklı kullanım alanları olmasının yanı sıra çok farklı kullanım şekilleri de olan keten tohumunun tohum halinden, un haline, yağ halinden, kapsül haline her birinden farklı fayda gördüğümüz kullanım şekilleri vardır.

Tohum haliyle de tüketilebilen keten tohumunun içeriğindeki zengin öğelerin bağırsaktan direkt geçmemesi ve sindirimi zorlamaması için genellikle öğütülmüş şekilde tüketilmesi tavsiye edilir.