Kazancı: Kulüpler 2 milyar TL'nin üzerinde zarar görmüş olabilir

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, kulüplerin mali durumları ve lige ilişkin açıklamalarda bulundu.

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Dünya Gazetesi'nin Twitter hesabında kulüplerin mali durumları ve lige ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kazancı'nın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

-2019-2020 sezonunda hasar 1 milyar TL'nin üzerindeydi. Ancak bu sezon kabaca yarı yarıya daraldı. Kulüplerimizin 2 milyar TL'nin üzerinde zarar gördüğünü düşünüyorum.

-Kulüpler için çok zor bir süreç. Küçülme demeyeceğim, ucuzlama lazım. Kulüplerin gelirlerini ve giderlerini çok iyi yönetmesi lazım.

-Biz her sene Eko Lig adında bir ekonomi raporu hazırlıyoruz. Bir önceki sezon 4.2 milyar TL'lik bir dünyamız vardı. Burada 3 tane gelir kalemi var: 600 milyon TL'lik maç günü gelirleri, en önemli kalem olan canlı yayın gelirleri ve sponsorlukla reklam gelirleri. Kombine ve maç gelirleri sıfırlandı. O 600 milyon yok şu anda. Naklen yayınlarla alakalı yayıncı kuruluşla TFF arasında yeniden yapılandırma oldu.

-Sponsorluk ve reklam gelirleri ise az ya da çok bir hasar gördü.

-1 Nisan'dan 16 Mayıs'a kadar kısa bir süre var. Seyircili olarak 8-10 maç oynanabilir. Premier Lig'in mayıs ortasından itibaren 10 bin ve üzeri seyircili olarak başlayacağı söyleniyor.

-Maçlar 1 Nisan itibarıyla Türkiye'de yüzde 10-15 seyirci kapasitesiyle başlayabilir.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Hasar Maliyet Endeksi Sigorta Poliçelerini Etkiliyor Borsa İstanbul Tarihindeki Rekoru Kırdı: Günün İlk Yarısında Zirve Bitcoin Fiyatındaki Düşüş Eğilimi: Standard Chartered Uyarıları