İhracat artışında mücevher etkisi

Geçen ay en fazla ihracat artışı yüzde 13,4 ile mücevher sektöründe gerçekleşti.

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, yaptığı açıklamada, ocak ayında TİM rakamlarında bulunmayan dahilde işleme rejimi kapsamında da önemli artışlar yaşadıklarını ifade etti.

Dahilde işleme rejimi çerçevesinde yurt dışındaki müşterilerin gönderdikleri altınları işleyerek geri gönderdiklerini aktaran Kamar, şunları kaydetti:

"Hem dövizle yapılan ihracatı hem de dahilde işleme rejimi ile birlikte yapılan gönderimi topladığımız zaman geçen yıla göre yüzde 49'luk artışımız var, bu şekilde ihracatımız 814 milyon dolara çıkıyor. İhracatımızın ana resmi bu. Burada en büyük artış külçe altından geldi. Sektörün katma değerli ürünlerini yapan, işçiyi çalıştıran diğer kesimlerde maalesef düşüş var. 2020'de ihracatımızı artıran ana kalem külçe altın ihracatı.

TİM verilerine göre yaptığımız ihracata bakıldığında, Türk mücevhercisinin yoğun şekilde ihracata başladığını söyleyebiliriz. 2021 yılına çok büyük umutlarla girdik. Bütün hayallerimiz 2021 yılında salgının biteceği ve ihracata başlayacağımız yönündeydi ama gelişmeler gösteriyor ki 2021 yılı 2020'den daha kötü gidiyor. Çünkü ülkeler, şu an çok fazla savunmaya geçti. Biz daha çok ülkelere giderek ihracat yapan bir sektörüz ama şu an hiçbir yere gidemiyoruz." (AA)

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek