Güvenli limanın yeni adı kripto paralar mı?

Değişen teknolojiye ayak uydurmaya giderken her zaman bize kazandıran ve güvenli liman olarak gördüğümüz yastık altına attığımız altınların yerini artık kripto paralar yani dijital paralar mı alıyor?

Şu sıralar adından da sıkça söz eden kripto paraların tabiri caizse babası olarak bilinen Bitcoin yüzde yüz artışıyla adını bilmeyenlerede duyurdu.

Yeni yılın başından beri hızla artarak adından sıkça söz ettiren Bitcoin yüzde 3,78 artışla 41,012 dolarlık yeni zirveyi gördü. 

Peki nedir bu kripro paralar, ne zaman, nasıl çıktı?

Kripto para, işlemlerini güvenceye almak için kriptografi yani şifreleme kullanan, çalışma şekli nakite alternatif bir değişim aracı olarak tasarlanmış bir dijital varlık, bir sanal unsurdur. Kripto paralar bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal döviz’dir

2009’da Satoshi Nakamoto tarafından oluşturulan Bitcoin, ilk merkeziyetsiz kripto paradır. O zamandan beri Ethereum, Ripple ve Litecoin gibi birçok farklı kripto para ortaya çıkmıştır. Bunlara genellikle altcoin denilir.

Bu Hafta Borsada Kazandıran ve Kaybettiren Hisseler 6 Mayıs Haftası: Borsa İstanbul Temettüleri Hasar Maliyet Endeksi Sigorta Poliçelerini Etkiliyor Borsa İstanbul Tarihindeki Rekoru Kırdı: Günün İlk Yarısında Zirve Bitcoin Fiyatındaki Düşüş Eğilimi: Standard Chartered Uyarıları Merakla Beklenen Fed Faiz Kararı Açıklandı