Gram altın ne zaman yükselecek? İşte, altının yükseleceği o tarih...

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşler yatırımcıları oldukça endişelendiriyor. Peki, gram altın 850 TL mi oluyor?

Altın fiyatlarında düşüş gündeme geldi. Özellikle ons altında yaşanan düşüşlerden sonra altın fiyatları dalgalanmıştı. Ons altın 1621 dolar seviyesine düşmesi ve daha sonra da toparlanarak 1650 dolar seviyesinin üzerine çıkması altın yatırımcısının kafasını karıştırmaya yetti. Gram altında bir süredir yaşanan düşüşlerle altın 1000 TL altına düşmüştü. Dün gece itibariyle altın 1000 TL’nin üzerine çıktı. Gram altının hafta içinde 960 TL seviyesine yaklaşması yatırımcısını endişelendirdi.

Gram altında beklenen fiyat değerlendirmeleri uzman analistler tarafından yapılmaya başlandı. Başarılı analist Mehmet Ali Yıldırımtürk konuyla ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada altının 900 TL’nin altına düşme ihtimalini değerlendirirken gram altında düşüş olup olmayacağı da değerlendirildi.

Altın yükselecek mi?

Altın fiyatlarının bir süredir dalgalı olarak ilerlemesi herkesi olumsuz olarak etkilemekle beraber özellikle yatırımcısını endişelendirdi. Konuyla alakalı altın analisti Mehmet Ali Yıldırımtürk açıklama yaptı. Yıldırımtürk tarafından yapılan açıklamada:

“Altın şu anda dış piyasada güçlü dolar endeksi ve yüksek faiz olgusu çerçevesinde baskılanıyor. Altın piyasasında jeopolitik gerginliklerin, yüksek enflasyonun fiyatlanmadığını görüyoruz. Bunlar baskı ile altın fiyatları üzerinde etki edemiyorlar. Lakin bu mevcut baskı da sürekli olamayacaktır. Baskı ortadan kalkar kalkmaz altın fiyatlarında bu saydığımız gerekçelerle yükselişler başlayacaktır.” dedi.

Altın 1000 TL’nin altında kalmayacak!

Altın fiyatlarında sürekli bir yükseliş bir iniş sebebiyle yatırımcı endişeli olarak yaklaşmaktadır. Altın fiyatlarının şimdiki seviyesinin altına düşmeyeceğine değinen Mehmet Ali Yıldırımtürk tarafından:

“Önümüzdeki günlerde ve haftalarda dolar değerlenmeye devam edecektir. Bu yukarı yönlü seyir bahsettiğimiz senaryoyu devreye sokacaktır. Altın fiyatlarının daha da aşağıya gitmesi mümkün olmayacak. Ben ilerleyen günlerde gram altının 1.000 TL’nin altında kalmasına ihtimal vermiyorum.” denildi.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek