Göztepe, Sırplara satıldı

Futbol camiasında zaman zaman yaşadığımız satışların bir yenisi daha gerçekleşti. Spor Toto 1. Lig ekipleri arasında yer alan Göztepe, Sırplara satıldı.

İzmir’in sağlam kulüpleri arasında yer alan Göztepe’nin hisseleri için bir süredir tartışma devam ediyordu. Kulübün hisselerinin devir edilmesi için kısa bir süredir Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen’in sahipliğini yaptığı Sport Republic şirketi ile görüşülüyordu. 4 aydır süren bu süreçte sona gelindiği belirlendi.

Göztepe’nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruyla kulübün %70 hissesinin devrinin Sport Republic şirketine verildiği açıklandı. Yapılan devir işleminin ayrıca bir Türk kulübünün yabancı yatırımcılardan aldığı ilk yatırım olduğu belirlendi.

Ocak ayında Southampton’ı da almışlardı

2012 ile 2013 sezonundan bu ana gelinceye dek Premier Lig’de boy gösteren Southampton’ın birçok hissesi de Sport Republic şirketine devredilmişti. Spor ve eğlence sektöründe çalışma gösteren bu yatırım firması kendini gün geçtikçe geliştirmeye devam ediyor. Kulüp tarafından yapılan açıklamaya göre yapılan yatırımdan sonra azınlık hisseleri elinde tutan Katharina Liebherr ile ortak iş yapılacağına da değinilmişti.  

Bolat: ABD ile 100B Ticaret Hedefi Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu