Google ve Apple'a yüksek miktarda para cezası verildi

İtalya hükümeti tarafından ağır bir fatura ile karşı karşıya kalan bu Google ve Apple kişisel verilere saygılı olmamakla suçlanıyor. Google, Play Store hizmetleri tekel oluşturduğu için ceza aldı.

ABD'de toplam 36 eyalette Google hakkında davalar açılmıştı. Bu davalar ile beraber şirkete ceza verildi. Bunun ardından Asya ve diğer bazı bölgelerde de şirkete cezalar geldi. Şimdi de yeni adres İtalya oldu. İddialara göre ülkedeki tekelleşme karşıtı kanunlar ihlal edildi.

Yüksek miktarda para cezası verildi

Ortaya çıkan son ayrıntılara göre, bu iki teknoloji devine İtalya 10 milyon euro tutarında ceza verdi. Bunun sebebi olarak kullanıcı verilerinin haksız yere kullanılması gösteriliyor. Öte yandan tekelleşmeye çalıştıkları iddiası yine ceza sebebi olarak görüldü. Her iki şirket aynı miktarda ceza ödeyecek.

Google konuya yönelik açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada kararın kabul edilmediği belirtildi. Öte yandan kullanıcı verilerine ve gizliliğe saygı duyduğunu da aktardı. Apple ise henüz konuya ilişkin net bir açıklama yapmadı. Fakat şirketin benzer bir açıklama yapacağı düşünülüyor. Apple ve Google ceza almaya devam ederek zor durumda kalıyorlar.

Özellikle son zamanlarda GAFA olarak adlandırılan Google, Facebook, Amazon ve Apple gibi şirketlere büyük miktarlarda cezalar geliyor. Gelecek günlerde bu cezaların artacağı düşünülüyor.

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı