Fitch: Petrol talebinde zirve daha erken gerçekleşebilir

Fitch tarafından yayınlanan rapora göre, enerji geçişinde hızlanma, petrolde zirveyi OPEC+ tahminlerinden erkene çekebilir.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından hazırlanan raporda, enerji geçişinde hızlanmanın petrolde talebi OPEC+ beklentilerinden erkene çekebileceği açıklandı.

Kuruluşun raporunda OPEC+'nın çekirdek üyelerinin petrolde talep zirvesinin 2030 yılının sonlarında bekledikleri aktarıldı. Bunun ardından ise bir plato beklendiğinin altı çizildi:

''Bununla beraber küresel iklim değişikliği ile mücadele adımları bu tarihi daha erkene çekebilir.''

Fitch, talepte zirvenin daha erkene gelmesi halinde OPEC+'nın arz kararlarının koordine etme kapasitesinin azalabileceğine ilişkin uyarıda bulundu. Bu durumda petrol fiyatlarında volatilitenin artabileceği ve ortalama fiyatın düşebileceği tahmin ediliyor.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Bu Hafta Borsada Kazandıran ve Kaybettiren Hisseler Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Hasar Maliyet Endeksi Sigorta Poliçelerini Etkiliyor Borsa İstanbul Tarihindeki Rekoru Kırdı: Günün İlk Yarısında Zirve