FIFA’dan şok gelişme! En iyi goller NFT koleksiyonu oluyor

Büyük, küçük, genç, yaşlı pek çok kişinin futbol sevgisinden bahsetmemize gerek yoktur bilirsiniz. FIFA, futbol severler için bir müjde verdi. En iyi goller NFT koleksiyonu oluyor!

Kripto paralar, metaverse evreni ve NFT’ler her geçen gün gelişim göstermektedir. Pek çok alanda kullanılan ve kısa sürede yatırım almaya başlayan NFT dünyası spor dünyasında da yer edinmeye başladı. Geçen aylarda Barcelona, AC Milan ve Liverpool gibi dünya devleri de NFT ile ilgili farklı adımlar atmıştı. Ayrıca NBA tarafından da bir NFT projesi hayata geçirilmişti. Her yeniliği bizlere duyuran ve futbolda yeni teknolojileri kullanma konusunda önemli adımlar atan FIFA, geçen ay Algorand ile bir anlaşma yapmıştı. Yapılan anlaşmanın ilk adımı olarak da FIFA, NFT koleksiyonu ortaya çıkaracağını söyledi.

2022 Dünya Kupası’nden önce hazırlanacak!

Geçen aylarda FIFA ile Algorand arasında yapılan anlaşma sonucu şirket olarak ALGO’ya da ilgi artış göstermişti. Özellikle dijital cüzdan oluşturulması ve diğer Blockchain tabanlı projeler başlatan bu şirket ilk olarak da Dünya Kupası NFT koleksiyonu ile futbol dünyasına adım attı.

NFT Koleksiyonu için verilen isim ise FIFA+ Collect olarak karşımıza çıkması tahmin ediliyor. Özellikle hazırlanan koleksiyonda Dünya Kupası ve Kadınlar Dünya Kupası tarihinde gelmiş geçmiş en iyi kurtarışları, gol sevinçlerini ve en iyi golleri içeren NFT’ler hazırlanarak satışa sunulacak veya tıpkı diğer NFT’ler gibi takas edilebilecek.

Sanal dünyanın giderek gelişmesiyle beraber gelişim gösteren NFT dünyasına hemen her şirket yavaş yavaş girmeye başladı. En iyi goller NFT koleksiyonu oluşturulmadan açıklama yapan FIFA yetkilisi, taraftar kitlesinin giderek gelişim göstermesi ve dünyanın her yerinde olan futbol severlerin oyuna dahil olduğunu bundan dolayı da sanal dünyaya dahil olunması gerektiğini açıkladı.  

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek?