Fenerbahçe Maç Özeti: Fenerbahçe 1 – Dinamo Kiev 2

Fenerbahçe takımı UEFA şampiyonlar Ligi kapsamında ikinci eleme turunda rövanş maçı ile Dinamo Kiev‘e karşı karşıya geldi. Uzatmalarda Dinamo Kiev‘e 2 - 1 mağlup olan Fenerbahçe; ilk karşılaşmada rakibi ile 0 – 0 berabere kalmıştı.

Fenerbahçe UEFA şampiyonlar Ligi kapsamında ikinci eleme turu ile Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. İlk yarıda 0 – 0 berabere ile soyunma odalarına geri dönen takımlar, maçın diğer yarısında adeta ter döktüler. Fenerbahçe’nin 2 – 1 mağlup olduğu ikinci eleme turunun rövanş maçı nedeni ile Fenerbahçe şampiyonlar Ligi macerasına erkenden veda etti.

Avrupa Ligi'nde Rakibi Slovacko

Turu kaybetmiş olan Fenerbahçe ise Avrupa'da kendi yoluna UEFA’nın Avrupa Ligi elemelerinden devam edecek. Fenerli ekip, 3. eleme turunda Çekya'nın Slovacko takımı ile karşı karşıya gelecek.

FENERBAHÇE: 1 - DİNAMO KİEV: 2

Stat: Ülker

Hakemler: Filippo Meli, Massimiliano Irrati,  Domenico Rocca (İtalya)

Fenerbahçe: Osayi-Samuel, Altay Bayındır, Tisserand (Dk. 85 Lincoln Henrique), Szalai, İrfan Can Kahveci (Dk. 46 Emre Mor, Dk. 76 Bruma), Ferdi Kadıoğlu, Valencia (Dk. 76 Serdar Dursun), İsmail Yüksek, Arao (Dk. 95 Novak), King (Dk. 63 Crespo), Rossi,

Dinamo Kiev: Zabarnyi, Popov, Dubinchak (Dk. 106 Vivcharenko), Sydorchuk (Dk. 106 Andriyevskiy), Bushchan, Kedziora (Dk. 91 Karavaev), Shaparenko, Besedin (Dk. 67 Shepeliev, Tsygankov, Buyalskiy (Dk. 67 Garmash), Verbic (Dk. 37 Vanat)

Goller: Dk. 114 Karavaev (Dinamo Kiev), Dk. 57 Buyalskiy, Dk. 88 Szalai (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 53 İsmail Yüksek (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 33 Sydorchuk, Dk. 98 Szalai (Fenerbahçe), Dk. 13 Tsygankov,  Dk. 45+2 Dubinchak, Dk. 58 Buyalskiy, Dk. 68 Popov, Dk. 111 Garmash (Dinamo Kiev), Dk. 60 Shaparenko, Dk. 45+2 Valencia, Dk. 37 Osayi-Samuel, Dk. 63 Emre Mor.

Maçın ikinci dakikasında sağ taraftan İrfan Can Kahveci'nin kullanmış olduğu köşe vurusunda Dinamo Kiev savunması topu ceza sahasının dışına uzaklaştırdı. Burada meşin yuvarlamış oldu önünde bulan İsmail’e şutunda ise oluşan karambolde altıpasının sağında top Rossi’nin önünde kalmış oldu. Oyuncunun gerçekleştirmiş olduğu vuruşunda ise meşin yuvarlak kale direğinin yan tarafından dışarıya çıktı.

20. dakikada kazanılmış olan serbest atışta topun başına geçmiş olan İrfan Can Kahveci'nin vurusunda meşin yuvarlak direğin içerisinden geçerek oyun alanına geri döndü.

Maçın 22. dakikasında topu önünde bulunduran king’in altıpasının sağından gerçekleştirmiş olduğu vurusunda, kaleye paralel olarak giden meşin yuvarlak solda Valencia’nın önüne geçti. Oyuncunun yapmış olduğu vuruşta savunmaya çarpan top adeta King’in önüne düştü. Oyuncunun vurusunda ise meşin yuvarlak kaleci Bushchan'dan döndü.

Maçın 31. dakikada Fenerbahçe savunmasının arkasına atılmış olan uzun topa hareketlenmiş olan Tsygankov, meşin yuvarlağı ceza sahasına taşımış oldu. Kaleci Altay ile karşı karşıya kalmış olan Tsygankov'un vuruşunda, meşin yuvarlak Altay'ın müdahalesi ile kornere çıktı.

İlk yarının geri kalan bölümünde dikkat çeken herahangi başka bir pozisyon olmadı . Takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlik ile gitti.

Maçın 47. dakikada Valencia, sağ taraftan ceza sahasına giriş yaptı. Futbolcunun yapmış olduğu vuruşta, top yandan auta çıktı.

Bolat: ABD ile 100B Ticaret Hedefi Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu