Ethereum Merge nedir? Ethereum Merge hakkında bilinmesi gerekenler

Ethereum Merge ile birlikte Ethereum Birleşmesi geliyor ve Twitter'daki birçok kişi bunun kriptoda olabilecek en büyük şeylerden biri olabileceğini düşünüyor.

Ethereum Birleşmesi geliyor ve Twitter'daki birçok kişi bunun kriptoda olabilecek en büyük şeylerden biri olabileceğini düşünüyor. Etrafta çok fazla bilgi var ve Ethereum, Proof of Work'ten Proof of Stake'e geçmeye ayarlandığından kesinlikle büyük bir değişiklik olacak.

Ethereum Merge birleşmesinin detayları belli oldu

Twitter kullanıcısı twofivedev, Ethereum birleştirmesini diyagramlar ve kunduz çizimleriyle açıklayan ve “beş yaşındaymışsınız gibi açıklanmış” hale getiren bir Twitter dizisi yayınladı. 

 Basitçe söylemek gerekirse, birleştirme Ethereum ekosisteminin PoW'dan PoS'a (Stake Kanıtı) geçtiğini görecek. PoW, şu anda Ethereum'da kullanılan ve merkezi olmayan ağın hesap bakiyeleri ve işlem sırası gibi şeyler üzerinde anlaşmasını sağlayan bir mekanizmadır. 

Madencilerin yaptığı işin zorluğunu ve kurallarını belirleyen temel algoritmadır. Madencilik “işin” kendisidir. Zincire geçerli bloklar ekleme eylemidir. Bu mekanizma çok fazla enerji kullanır ve Ethereum'u çevre için kötü yapar, bu da tarihsel olarak çevrecilerden çok sayıda şikayete yol açmıştır.

PoS ise Ethereum'un birleştirme sonrasında kullanacağı fikir birliği mekanizmasıdır. Proof-of-stake, blok zincirler tarafından dağıtılmış fikir birliğine ulaşmak için kullanılan bir tür fikir birliği mekanizmasıdır. Proof-of-stake'de, doğrulayıcılar, Ethereum üzerinde akıllı bir sözleşmeye açıkça eter biçiminde sermayeyi paylaştırır.

Yeni mekanizma, tamamen dağıtılmadan önce test edilecek. Bu son test, Temmuz ayının sonunda Ethereum geliştiricileri tarafından onaylandı. 6-12 Ağustos tarihleri ​​arasında yapılacağı söylendi. Artık bu süre sona erdiğine göre, hepsi bu birleştirmeyi başlatmaya hazır. Watcher.guru, birleştirmenin 15-16 Eylül tarihleri ​​arasında tamamlanacağını bildirdi. Birleşme, ETH 2.0'ın nihai olarak duyurulmasına yol açacak çok yıllı planlarının yalnızca başlangıcıdır.

Ethereum Merge terimleri açıklandı

Konuda, Proof of Work ve Proof of Stake arasındaki farkları göstermek için kunduzlar kullanıldı. PoW kullanan kunduzlar bitkindi, çünkü hepsi kütükleriyle bir nehri nasıl geçeceklerini bulmak için enerji harcamak zorunda kaldılar. Sorun çözüldüğünde yalnızca bir tanesi ödüllendirildi. Öte yandan, PoS örneğinde gösterilen kunduzlar, tembel, uzanmış, hepsi enerjilerini boşa harcamamış, sadece kütüklerini bırakmışlardır.

Ethereum birleşmesinin çevreye etkileri

Şimdi, Ethereum PoS'a geçtiğinde, çevre için çok daha iyi olacağı söylenmekte. Şu anda, Proof of Stake mekanizmasında, Ethereum'un toplam enerji tüketimi yılda 112 TWh civarındadır. Bu sayı, Hollanda gibi 17 milyonun üzerinde nüfusa sahip bir ülkenin tamamına benzer.

Ethereum Merge hakkında ne düşünülüyor?

Genel olarak, birleştirme ve enerji tasarrufu konsepti de herkesi heyecanlandırıyor. Bazıları, Ethereum fiyatındaki potansiyel olarak büyük bir artıştan da heyecan duyuyor. Ama bu elbette garanti değil. 1 milyon Twitter takipçisi olan bir yatırımcı olan Lark Davis, “Ethereum birleşmesi Bitcoin yarılanmasından daha büyük ve daha önemli bir olay” dedi.

NOT: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bolat: ABD ile 100B Ticaret Hedefi Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu