Erken emeklilik geliyor! EYT son durum ne oldu?

Emeklilikte yaşa takılanlar için çalışmalar devam ederken, ortaya çıkan detaylar beklentileri karşılayamadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından son yapılan açıklamada tek formül üzerinde çalışmaların devam ettiği açıklanırken, EYT'liler beklentilerinin karşılanmasını bekliyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar Meclis'in gündeminde ilk sırada yer alırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında çalışmaya başladıklarını ve bunun önümüzdeki yılın başına kadar çözüme kavuşacağını belirtmişti. Bakan Vedat Bilgin, masadaki birçok formülün geride kaldığını ve sadece bir formül üzerinde çalışmaların devam ettiğini açıklamıştı. 

EYT'liler için tek formül üzerinde çalışmalar devam ediyor

Geçtiğimiz gün İstanbul Kadıköy'de miting düzenleyen emeklilikte yaşa takılanlar, herhangi bir formülü kabul etmeyeceklerini ve 1999 öncesi sigortalı olanlar için o dönemki şartların geçerli olması gerektiğini beklediklerini açıkladı.

Emeklilikte yaşa takılanlar için çözümlerin arasında, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanların mevcut emeklilik yaşlarının kademeli olarak düşürülmesi, Emekli maaşlarında kesinti kabul edenlerin emeklilik tarihinin öne çekilmesi ve erkeklerde 9 bin gün prim, kadınlarda 7 bin 200 gün prim yatıranlara emeklilik hakkı verilmesi yer alıyor.

'Seçim malzemesi olmaktan yorulduk'

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran, 'Seçim malzemesi olmaktan yorulduk' ifadelerine yer verdi. Sadece seçim yaklaşırken gündem olmasından bahseden Boran, her gün Çalışma Bakanlığı'ndan randevu talep ettiklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek istediklerini açıkladı. Gönül Boran, başvuru taleplerine hiçbir şekilde geri dönüş alamadıklarını ve Çalışma Bakanlığı tarafından kurulan ekiplerin nasıl bir çalışma yürüttüğünü bilmediklerini belirtti.

Bunun üzerine Çalışma Bakanlığı 'Şu an çalışmamız devam ettiği için bir cevap vermiyoruz' cevabını verdi.  EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran ise, emeklilikte yaşa takılanlar için muhalefet partilerle yıllardır görüşme halinde olduklarını ve soruna destek vermeleri için hazır olduklarını aktardı. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı