Enerji arzının bir ayağı olarak Bitcoin

Her zamanki basın haberlerini takip ederseniz, kripto para Bitcoin neredeyse her zaman iki konu hakkındadır: ya döviz kurlarında gözle görülür dalgalanmalar var ya da yüksek enerji tüketimi.

Kamuoyunda konuyla ilgili takılıp kalan şu gibi ifadelerdir: “Bir Bitcoin transferi, 6 ayda dört odalı bir hanenin enerjisi kadar enerji harcar”. Bu ifade, “arabam 100 km'de 6 litre harcıyor çünkü göstergeyi ara sıra çeviriyorum” iddiası kadar anlamsız çünkü Bitcoin ağının güvenlik yönü olan ikincil işlevi ana işlev haline getiriyor. 

Enerji gereksinimleri

Bilindiği gibi Bitcoin ağının aşırı BT güvenliği ancak uygun enerji kullanılarak garanti edilebilir. Bu güvenlik düzeyi, altyapımız (enerji arzı, internet, devlet aygıtı) için de istenebilir. Münih Re tarafından yapılan bir araştırmaya göre, siber suçların maliyeti artık tüm doğal afetlerin verdiği zararı aşıyor.

Bitcoin ağının enerji talebi, temel olarak küresel olarak dağıtılmış madencilik şirketlerinden (veri merkezleri) kaynaklanmaktadır. Bu salonlar, özel ASIC'ler (uygulamaya özel IC'ler) ile donatılmış olan madencilik teçhizatları olarak adlandırılan özel bilgisayarlar ile donatılmıştır. Bu tür bilgisayarlar, hayal edilemez bir hızda yalnızca çok özel bir aritmetik işlemi gerçekleştirebilir: Blok zinciri veri tabanı için yeni bir veri bloğunun (yaklaşık 2.000 aktarım içeren) sözde karma değerini belirleyin. Prensip olarak bu süreç canlı olarak takip edilebilir.

Sahne değişikliği

Yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş ve rüzgar) gelişmesine ve nükleer füzyon teknolojisi gibi araştırma çalışmalarına rağmen, dünya nüfusunun hızla artan elektrik talebinin ancak CO₂ nötr bir orta vadede kitlesel kullanımlarla karşılanabileceği öngörülebilir. Merkezi olmayan ve çevre dostu olması gereken yenilikçi konseptler var. Burada olası bir anahtar kelime: Hareketli dalga reaktörü. Yenilenebilir enerjilerin bir dezavantajı, durgunluk ve dalgalanan güneş ışığı veriminin neden olduğu “güvenilmezliğidir''. Arzdaki bu olası boşluklar başka yollarla telafi edilmelidir. Ne yazık ki, büyük miktarda elektrik enerjisi depolamak için hala tek bedene uyan bir çözüm yok. Bir örnek: EWE, kuzey Almanya kasabası Varel'de bir Alman-Japon araştırma projesi sundu. Bu, gerektiğinde 11,5 MW'tan fazla güç sağlayabilen büyük bir hibrit depolama sistemidir. Varel'in tüm evlerine yaklaşık beş saat boyunca elektrik sağlayabilir.

Bu tür araştırma çabalarının tümü memnuniyetle karşılanmalıdır ve önemlidir, ancak ilk bakışta çığır açan bir atılım gibi görünmüyor. İşte burada alternatif bir fikir devreye giriyor: Hızlı erişilebilir enerji rezervleri, şebeke istikrarımız için çok önemlidir özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının hesaplanması zor olduğu zamanlarda. Almanya'nın elektrik kesintisi senaryolarını ne sıklıkla kaçırdığı vatandaşlara doğrudan iletilmiyor, ancak tamamen gizlenemiyor.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek