En çok izlenen 5 yabancı dizi

Bu yazımızda çoğumuzun izlediği izlemeyenlerin ise kesinlikle izlemesini tavsiye ettiğim, 5 en iyi yabancı diziden bahsedicez. Bu diziler birçok hayran kitlesine sahiptir.İzleyenlerin bir çoğunun keşke hiç bitmesin dedikleri bu yapıtları sizler için derledim.

1-Game of Thrones

Game of thrones yani taht oyunları, geniş izleyici kitlesiyle rekorlar kırmış bir dizidir. Birçoğumuz dizideki kraliyet ailelerinin taraflarını sanki,futbol takımları destekler gibi destekcisi olmuşuzdur.

Taht oyunları hepimizin bildiği adıyla Game of thrones, ünlü Amerikalı yazar George Raymond Richard Martin'in epic fantezi romanından uyarlanmıştır.

İzlemeyenler için biraz dizinin konusundan bahsedelim.

 Konusu:Yedi krallığı yönetmek için savaşan büyük hanedanlar olmuştur.Dizide görülmeyen ama kitaplarda bahsedilen Robert isyanıyla tahta Targenyanlar'dan kral Aegon'u devirerek Baratheon Hanesi geçmiştir.Daha sonra Lannister ailesinden Cersie ile evlenir.Robert'ın ölümüyle kraliceolan Cersie ile taht Lannister hanedanlığına geçer.

Bundan sonra Lannisterlar'ın krallığını tanımıyan birçok hanedanlık başkaldırışyla yedi krallığa savaş hakim olmuştur.Robert'ın ölümünü araştırırken öldürülen Stark Hanedanı lideri Ned Stark'ın yakalanıp idam edilmesiyle büyük savaş başlamıştır.

Stark hanedanlığı babalarının öldürülmesiyle birlikte Robb Stark ordusunu toplayıp kral şehrine savaş açar.Bu savaşda birçok hanedanlık taraf olarak birbiriyle savaşır.Bu sırada Targeryan hanedanlığından Daaenerys targenyan abisi tarafından köle gibi satılır.Düğün esnasında kendisine ejderha yumurtaları hediye edilir.Yıllardır ejderha olmadığından kimse yumurtaları umursamaz.Zamanla yumurtalardan ejderha çıkar.

Daenerys targeryan namı değer ejderhaların anası olarak ailesinin olan tahtı geri almak için ordu ve ejderhalarıyla savaşa dahil olur. 

Starkların büyük oğlu Robb Stark'ın yanı sıra piç oğul olarak kabul edilen Jon Snow duvar gözcülüğünü bırakarak savaşmaya başlar.